Blšany porazily Baník, Žižkov opustil sestupovou příčku

Fotbalisté Chmelu Blšany překvapili svým vítězstvím nad vedoucím týmem prvoligové tabulky Baníkem Ostrava 2:1. Viktoria Žižkov porazila Brno 2:0 a opustila tak předposlední příčku ligové tabulky, na kterou odsunula Plzeň. V posledním nedělním utkání zvítězila Sigma Olomouc nad Marilou Příbram 1:0 díky vlastní trefě Žemlíka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Jan Rosenauer

Chmel Blšany vyhrál druhý zápas po sobě, zatímco ostravská série bez prohry skončila po 21 utkáních. Ostravských diváků nakonec dorazilo pod chmelnice odhadem na čtyři stovky, ale k žádným velkým problémům před stadionem nedošlo. Hosté se dostávali do zápasu velmi obtížně a dobrých patnáct minut se pořádně nedostali na domácí polovinu hřiště. Domácí byli aktivnější, zvláště pohyblivé útočné duo, s nímž si dva stopeři Baníku nevěděli často rady. Hůř bylo Baníku v osmnácté minutě, kdy Zelenka tělem postrčil míč v šestnáctce výbornému Pešírovi a ten prostřelil padajícího Laštůvku. V 67. minutě se dočkali domácí podruhé: Pešír uvolnil Polodnu, jehož přihrávku ještě k Zelenkovi nepropasíroval, jenže ten se k němu ještě nakonec probojoval a v pádu usměrnil míč do sítě. Druhý gól už neunesli ostravští fanoušci a na severu Čech zrovna nepotvrdili pověst výborného publika. Festival střeleckých šancí chmelařů pokračoval ale i v samém závěru, ale na nepřesnou mušku málem doplatili. Útočník Magera, který měl před dnešním zápasem odehráno jen pár ligových minut, totiž sedm minut před koncem snížil.

Zápas mezi Žižkovem a Brnem začal s třináctiminutovým zpožděním, neboť rozhodčí Jára nechal přezout hráče, protože měli na svých kopačkách nepovolené kolíky. Po zahájení se Žižkov do svého soupeře pustil s velkým nasazením a sevřel ho před jeho šestnátkou. První nebezpečná střela Hottka mířila vedle, napoprvé neuspěl ani Sabou, jehož střelu zblokovali obránci Brna na roh. Ten rozehrál Ščasný a Sabou hlavou z rohu malého vápna usměrnil míč za Belicova záda. Vedoucí gól přinesl na kopačky domácích uklidnění, možná až moc velké, protože ze svého tempa trochu polevili. Tři minuty před poločasem unikl po levém křídle Hottek, jeho centr našel nabíhajícího Pikla a ten ze stejného místa jako Sabou opět hlavou rozjásal podruhé domácí fanoušky.

Olomoučtí fotbalisté sice neprolomili své jarní střelecké trápení, přesto Příbram v utkání 19. kola porazili. K první jarní výhře jim pomohla vlastní branka příbramského útočníka Žemlíka, soupeř naopak poprvé po zimní pauze poznal hořkost porážky.

Výsledek:

Viktoria Žižkov - 1.FC Brno 2:0 (2:0)
Branky: 8. Sabou, 42. Pikl. Rozhodčí: Jára - Tulinger, Pastyřík. ŽK: Buryán, Mlejnský, Sabou, Němec - Máša, Zúbek. Diváci: 2123

Chmel Blšany - Baník Ostrava 2:1 (1:0)
Branky: 18. Pešír, 67. Zelenka - 83. Magera. Rozhodčí: Dvořáček - Filgas, Hábl. ŽK: Bolf, Heinz (oba Ostrava). Diváci: 2300 (vyprodáno)

Sigma Olomouc - Marila Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 43. Žemlík vlastní. Rozhodčí: Čecháček - Kašný, Drastík. Bez ŽK. Diváci: 4013.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme