Boj o druhé místo začíná nabírat na síle

Sedm kol před koncem nejvyšší domácí fotbalové soutěže začíná přituhovat. Hraje se totiž o něco, o co se ještě nikdy v historii českého fotbalu nehrálo - o šest pohárových míst v Evropě. Jedno už je zabrané: Sparta bude první a postoupí přímo do 1. kola Ligy mistrů. O tom snad není třeba pochybovat. Bojovat o nejprestižnější a nejbohatší klubovou soutěž Evropy bude mít možnost i druhý celek tabulky v předkole, další tři týmy na třetím, čtvrtém a pátém místě postoupí do Poháru UEFA a jedno místo v této soutěži je zaručeno i pro vítěze Sport 1 Cupu, tedy domácího fotbalového poháru. Je proto jasné, že v Gambrinus lize přituhuje, zvlášť, když ve středu tabulky je situace velice vyrovnaná. A největší pozornost poutá souboj o druhou příčku - za suverénní Spartou si na něj totiž může dělat nárok přinejmenším šest mužstev.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marila Příbram

Je v těchto chvílích (před zápasy 24. kola) druhá. Čeká ji teď důležitá bitva na Slavii (13. 4.), zajíždí pak ještě na hřiště Synotu,, Bohemians a Ostravy, doma přivítá Drnovice, Plzeň a

Liberec.

A co na její vyhlídky říká trenér Jiří Kotrba: "My se tomu jenom usmíváme. Je to pro nás takový krásný sen, co teď prožíváme. Ne, ne, o Lize mistrů vůbec nepřemýšlíme. Hráli jsme tak, abychom se zachránili. To se nám povedlo a teď jsou to všechno jenom jakési bonusy navíc. Uvidíme, co přinesou další zápasy."

Sigma Olomouc

Po třiadvaceti kolech je třetí s jednobodovou ztrátou na Příbram. Hodně důležitý zápas se Slavií nezvládla (prohrála 1:5), nevyhrála ani v Příbrami. Doma ji čekají Synot, Bohemians a Ostrava, představí se v Drnovicích, v Plzni, v Liberci a na Spartě. A co říká jejím ambicím trenér Leoš Kalvoda: "Udělali jsme velký skok oproti minulé sezoně a byl to pro nás takový sen hrát o poháry. Když už jsme tedy tam kde jsme, uděláme pro úspěch maximum."

Viktoria Žižkov

Po třiadvaceti zápasech je čtvrtá o bod za Olomoucí. Porazila Spartu, což mohou být body k dobru. Zajíždí do Jablonce, na Slavii, na Synot a na Bohemians, doma přivítá České Budějovice, Drnovice a Plzeň. Z žižkovského tábora se ozývá: "Chceme hrát poháry, ale pokud se nám to nepodaří, nebudeme z toho dělat tragédii."

Slavia Praha

Začíná nabírat herně i výsledkově. Chytla se v derby se Spartou, od té doby nezaváhala. Dokázala zlomit špatné utkání s Bohemians a koncertovat v Olomouci. Doma bude hrát ještě s Příbramí, se Žižkovem, s Českými Budějovicemi a s Blšany, pojede do Brna, do Jablonce a do Drnovic. Už před začátkem jara celá Slavia hovořila o jediném: "Musíme skončit na druhém místě, nic jiného nás nezajímá."

Slovan Liberec

Trochu si zkomplikoval situaci ztrátami s outsidery - v Plzni a v Českých Budějovicích a je o bod za Slavií šestý. Mimo Liberec se představí ještě v Blšanech, v Ostravě, v Teplicích a v Příbrami, na svém stadionu přivítá Spartu, Olomouc a Brno. Z Liberce se zatím žádné silnější hlasy k útoku na druhé místo neozývají. Ovšem v Evropě by ani severočeši nechtěli chybět.

Dvojnásob to pak platí o Teplicích, které se ale po sérii tří porážek propadly až na sedmé místo a mají 33 bodů. Nenápadně se zvedají Drnovice. Už nasbíraly rovněž 33 bodů, navíc v tabulce pravdy jsou na nule. Proto je rovněž nesmíme opomenout. Shrnuto a podtrženo: kandidátů na pohárové příčka, i na tu nejlukrativnější druhou, je stále dost. Teď jsme jich napočítali hned sedm. Bude to proto jistě zajímavý závěr fotbalového jara.

Miroslav Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme