Boj o titul mistra Gambrinus ligy se dramatizuje

Fotbalisté Sparty porazili v dohrávce 26. kola Gambrinus ligy Baník Ostrava 1:0 a na první Slavii ztrácejí v tabulce už pouze pět bodů. Poslední čtyři kola nejvyšší domácí soutěže tak slibují ještě napínavou podívanou v boji o titul.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: AC Sparta Praha

Sparta se od počátku pustila do svého soupeře aktivně a brankář Buček musel několikrát prokázat své kvality. Domácí hráči ho ale nedokázali překonat ani z vyložených příležitostí. Paradoxně tak mohlo udeřit na druhé straně. Ostravský útočník Zeher ale ani jednu ze tří příležitostí neproměnil. Do kabin tak šly oba týmy za nerozhodného stavu 0:0.

I druhý poločas nabídl stejný obraz hry. Sparta marně útočila do zhuštěné ostravské obrany, hostující hráči jen výjimečně opouštěli vlastní polovinu hřiště. Zápas se pomalu blížil k nerozhodnému závěru. V 83. minutě se ale domácí nakonec dočkali. Vackovu střelu do tyče pohotově dorazil za Bučkova záda teprve šestnáctiletý Václav Kadlec, který tak vstřelil svůj první ligový gól.

Sparta Praha - Baník Ostrava 1:0 (0:0)

Branka: 83. Kadlec. Rozhodčí: Franěk - Kordula, E. Marek. ŽK: Tchuř (Ostrava). Diváci: 8203.

Sparta:: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Žofčák (63. Berger), Kucka, Vacek, Zeman (80. Sergio) - Kulič (76. Kadlec), Holenda. Trenér: Chovanec.

Ostrava: Buček - Zawada (84. Otepka), Neuwirth, Pavlík, Tchuř - Rajtoral (69. Vácha), T. Marek, M. Lička, Mičola (61. Střihavka) - Lukeš - Zeher. Trenér: V. Lička

Mirko Vasič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme