Boleslav bojovala, ale nepostupuje

Fotbalisté Mladé Boleslavi uhráli v Poháru UEFA remízu 1:1 na hřišti Hapoelu Tel Aviv. K postupu do jarních vyřazovacích bojů jim to ale nestačilo. Vypadla i pražská Sparta, protože Ajax Amsterdam vyhrál v belgickém Waregemu jasně 3:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA Cup

UEFA Cup | Foto: UEFA

Na stadionu Bloomfield sice nebylo vyprodáno, ale Hapoel hnal dopředu bouřlivý chorál fanoušků, kteří týmu nedovolili, aby se soustředil na bránění postupové remízy. A protože hosté potřebovali vyhrát, hrálo se oboustranně hodně otevřeně. Domácí byli v úvodu aktivnější, především pohyblivý útočník Barda dělal boleslavské obraně hodně potíží a už v osmé minutě měl obrovskou šanci, když vypálil po centru z levé strany z voleje. Jenže gólman Miller prokázal své kvality a mužstvo výrazně podržel. Středočeši se osmělili až po desáté minutě, kdy Poláček vypálil mimo a načal svou dnešní střeleckou mizérii, kterou potvrdil ve velkých šancích z 33. a 42. minuty dalšími ránami daleko mimo tyče. Hosté od 26. minutě prohrávali, protože doplatili na nepřesnou rozehrávku na pravé straně hřiště, kterou Hapoel využil k další přihrávce směrem k Bardovi. Domácí útočník si sice znovu vylámal zuby na Millerovi, ale vyražený míč se k němu vrátil a nadvakrát propálil na zemi ležícího obránce Brezinského. Pokud by akce neskončila gólem, slovenský stoper by zápas nedohrál, protože předtím úmyslně zahrál na brankové čáře rukou. Takto byl jen napomenut.

Pro český celek to bylo štěstí, protože v plném počtu se mohl dál soustředit na ofenzivu a vedl ji především po pravé straně. Ve 39. minutě mu vyšla souhra po ose Matějovský - Kulič - Kysela, na jejímž konci byla tvrdá rána pravého záložníka pod břevno a nečekané vyrovnání. Nerozhodný stav znovu zvedl dramatičnost i obrátky zápasu. Aktivnější byli v těch chvílích především hráči Mladé Boleslavi, ale každý domácí brejk končil šancí. Při tvrdém voleji Toama dokonce Hapoel nastřelil tyč. Akce izraelského klubu byly založeny na kolmých pasech mezi boleslavské stopery a časté Bardovy výpady zastavovaly mnohdy sporné verdikty pomezních sudích. V 50. minutě ho obrali o sólový úprk na Millera, protože jak dokázal televizní záznam, že o ofsajd nešlo. S přibývajícím časem vzrůstala nervozita. Hosté se snažili zvednout ofenzivu i příchodem Holuba, ale k šancím se nedostávali a museli počítat s rychlými výpady, které byly vesměs vedeny přes vitálního Bardu. V 77. minutě naopak asistent rozhodčího domácí ofsajd přehlédl a Antebiho dorážka znovu orazítkovala tyč. Hráči Mladé Boleslavi viditelně mleli z posledního, ale tři minuty před koncem byl Kulič blízko gólu, jenže zákrok domácího brankáře Hapoel zachránil od vyřazení. A se sklopenou hlavou proto nakonec odjížděl český klub. Domácí nakonec v nastaveném čase mohli navíc ještě přidat druhý gól, protože Miller byl po rohu na výletě na druhé straně hřiště. Dago ale sobecky zakončil sám a branku netrefil.

Hapoel Tel Aviv - Mladá Boleslav 1:1 (1:1)

Branky: 26. Barda - 39. Kysela.
Rozhodčí: Meyer - Anklam, Scheibel (všichni Něm.). ŽK: Paez, Antebi - Poláček, Kysela, Brezinský.
Diváci: 12.500.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme