Bolesti zad připravily Hamáčkovou o start v Mnichově

Česká výprava odjede na mistrovství Evropy v lehké atletice bez tyčkařky Pavly Hamáčkové. Halová mistryně světa z loňského roku se účasti na vrcholu sezóny vzdala kvůli přetrvávajícím bolestem zad, které jí nedovolí absolvovat kvalifikaci a dva dny poté případný finálový závod. České barvy tak budou v soutěži tyčkařek hájit jen Baďurová a Boulová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hamáčková Pavla

Hamáčková Pavla | Foto: Český atletický svaz

Hamáčkovou sužují zranění od březnového halového mistrovství Evropy ve Vídni. Nejprve měla problémy s achillovkou, a když jí podvědomě ulevovala, ozvala se bolest mezi křížovým a bederním obratlem. Momentálně nejlepší česká tyčkařka musela vynechat celou první část sezóny pod otevřeným nebem a trénovat začala až v červnu. "Myslela jsem si, že mistrovství Evropy stihnu, díky klidu bolest zmizela," přiznává Hamáčková.

Stačil jeden špatný dopad při rozcvičování před červencovým extraligovým závodem na pražské Děkance a zranění se vrátilo. "Povedl se mi hezký skok na 440 cm, ale záda se při něm znovu ozvala. Pak už jsem vlastně pořádně skákat nemohla ani v tréninku." popisuje své trápení tyčkařka. V samotném závodě skočila jen rovné čtyři metry, se stejným výkonem se musela spokojit na domácím šampionátu v Ostravě. Naposledy formu testovala na mítinku v německém Jockgreinu, kde zdolala 424 cm. Víc jí bolavá záda nedovolila. Nepomáhala ani péče Pavla Koláře a speciální rehabilitační cvičení.

Hamáčková svůj start na mistrovství Evropy zvažovala do poslední chvíle. Vynechat vrchol sezóny se rozhodla až po dnešním tréninku."Člověka samozřejmě mrzí, že přijde o závod, podle kterého se měří úspěšnost celého roku, ale nemá cenu jet do Mnichova odskákat kvalifikaci a riskovat, že se zranění zhorší," vysvětluje čtyřiadvacetiletá závodnice. "Oslabená stejně s těmi nejlepšími bojovat nemohu," povzdechla si atletka, pro kterou letošní sezóna skončila.

Petr Souček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme