Boxer Rudolf Kraj prohrál v boji o titul profesionálního mistra světa federace WBO

Rudolf Kraj se nestal prvním českým profesionálním mistrem světa v boxu. V souboji dvou polotěžkých vah prohrál v Miláně s domácím Giacobbem Fragomenim 0:3 na body. Zápas byl ukončen po osmi kolech z plánovaných dvanácti kvůli tržnému zranění v Italově tváři. Protože už byl zápas ve své druhé polovině, rozhodly právě získané body ve prospěch Fragomeniho.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boxer Rudolf Kraj prohrál v Miláně zápas o titul profesionálního mistra světa

Boxer Rudolf Kraj prohrál v Miláně zápas o titul profesionálního mistra světa | Zdroj: ČTK

Stříbrný olympionik ze Sydney Rudolf Kraj se v noci v Miláně postavil ke svému největšímu zápasu kariéry. K souboji o profesionální titul v polotěžké váze organizace WBO. Bookmakeři ho považovali za mírného favorita. Na jeho výhru vypsali kurz 1,4, na Itala Fragomeniho 2,8. Třicetiletý borec z Mělníka, přezdívaný "Rudy mlátička", měl za sebou v profesionálním ringu 14 zápasů, z nichž ani jednou neodešel poražen. Jeho o osm let starší soupeř odboxoval o dvanáct zápasů více, ale jednou už prohrál. Rudolf Kraj bohužel o svou neporazitelnost přišel v nejméně vhodný okamžik.

Český boxer nastoupil do ringu ve vyprodané hale PalaLido v Miláně až po půl dvanácté za mohutného pískotu domácích diváků. Podle očekávání začal proti zkušenějšímu Giacobbovi Fragomenimu opatrně. Ve druhém kole se mu podařilo několik tvrdých zásahů, Ital ale nezůsával pozadu. Především třetí kolo přineslo sérii přesných úderů na obou stranách. Převahu si ale zjednal domácí borec. Český boxer byl viditelně otřesen, ale rozhodčí rozsoudili první třetinu nerozhodně.

V pátém kole se síly vyrovnaly a Kraj se z utržených ran oklepal. Šesté kolo ale opět přineslo větší aktivitu Fragomeniho. Pak Kraj svému soupeři roztrhl obočí a utkání muselo být kvůli ošetření na chvíli přerušeno. Třicetiletého Čecha, který dosud vypadal vysíleně, to povzbudilo, až ho musel trenér brzdit.

Boxer Rudolf Kraj v ringu s Italem Giacobbem Fragomenim | Foto: ČTK

V osmém kole se ale Fragomeni musel nechat znovu ošetřit a japonský ringový rozhodčí se rozhodl utkání předčasně ukončit. Rozhodly tedy body, na které nakonec vyhrál domácí borec. Lepší hodnocení získal ve čtyřech ze sedmi ukončených kol. Všichni tři rozhodčí zápas ohodnotili výsledkem 77:74.

Více než samotné porážky litoval český boxer způsobu, jakým k ní došlo. Podle něj nebyl Fragomeni zraněn natolik, aby muselo být utkání ukončeno. "Viděl jsem doboxovat zápasy, v kterých měli boxeři otevřené celé obočí. Tady to bylo kousek a ani jsem si nevšiml, že by mu tekla krev. Vím, že na to hodně trpí," řekl zklamaný Kraj novinářům po utkání. Po předčasném ukončení rozhodovaly o výsledku body po skončených sedmi kolech. A na ty vyhrál Fragomeni 4:3. "Je pravda, že jsem už byl vyšťavenej, ale když se mu v posledním kole otevřelo obočí, tak jsem se malinko nabil. On už taky začínal být unavený a myslím si, že díky tomu to taky stopli. Věděli, že po sedmi kolech 4:3 vedl a nechtěli riskovat, co by se mohlo dít dále," nechal se slyšet český borec.

Nakonec ale svou porážku uznal, i když věřil, že pokud by je rozhodčí nechali v zápase pokračovat, mohl by titul profesionálního mistra světa vybojovat.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme