Brankář Zítka má zlomenou lýtkovou kost a dva vyražené zuby

Dalšího českého brankáře potkalo velmi nepříjemné zranění. Po Petru Čechovi, který po srážce se Stephenem Huntem utrpěl frakturu lebky, si delší dobu nezahraje reprezentační dvojka Daniel Zítka. Ten si z ligového duelu Anderlechtu v Denderu odnesl zlomeninu lýtkové kosti a přišel o dva zuby.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový míč

Fotbalový míč

Do konce zápasu chybělo jen několik minut a brankář Zítka musel opustit hřiště na nosítkách. Po nezaviněném střetu s domácím Siebem Blondellem nebyl schopen pokračovat ve hře. K dovršení smůly skončil Zítka na trávníku ještě jednou, když jeden ze zdravotníků s nosítky zakopl. Podle prvních zpráv belgických médií přišel Zítka o několik zubů, objevilo se i podezření na zlomeninu kosti.

To se po důkledném vyšetření bohužel potvrdilo a český reprezentant skončil na šest týdnů s nohou v sádře. Tvrdý střet ho navíc stál dva vyražené zuby. Podle klubových stránek Anderlechtu měl Zítka nakonec štěstí v neštěstí. Kost má zlomenou uprostřed a ne dole u kotníku, což by bylo mnohem vážnější.

Český reprezentant strávil konec utkání v bolestech na ošetřovně a nemohl se tak se spoluhráči radovat z výhry 2:0, která Anderlecht posunula do čela tabulky belgické ligy. Celý zápas odehrál další český legionář Jan Polák, Stanislav Vlček se stále zotavuje ze zranění lýtka.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme