Brazilci vyhráli Americký pohár

Brazilští fotbalisté vyhráli Americký pohár. Ve finále porazili v Limě Argentinu v penaltovém rozstřelu 4:2. V normální hrací době skončilo utkání 2:2. Argentinci dvakrát vedli, ale soupeř pokaždé vyrovnal, podruhé to dokázal Adriano až ve třetí minutě nastaveného času. Při penaltách pak měli pevnější nervy úřadující mistři světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbal

Fotbal | Foto: Česká televize

Argentinci nemohli do rozhodujícího zápasu nasadit zraněného útočníka Saviolu, přesto se ve 21. minutě ujali vedení. Brazilec Luisao v šestnáctce fauloval Kilyho Gonzáleze a útočník milánského Interu nařízenou penaltu sám proměnil. Svěřenci trenéra Bielsy měli v prvním poločase výraznou převahu a Kily González mohl jejich náskok pojistit. Ale brazilského gólmana nepřekonal, naopak těsně před přestávkou Luisao hlavičkoval do sítě Alexův přímý kop.

V závěru zápasu se situace opakovala. Střídající Argentinec Delgado přiblížil svůj tým na dosah trofeji, ale v době, kdy paraguayský sudí Amarilla nastavoval už třetí minutu, zaúřadoval Adriano. Při pokutových kopech pak za "kanárky" uspěli Adriano, Edú, Diego a Juan, zatímco Argentinci D'Alessandro a Heinze hned v úvodu zaváhali. Proměněné penalty Cristiana Gonzaleze a Juana Pabla Sorina prohře jejich týmu nezabránily.

Brazilci měli namále už v semifinále, kde přešli přes Uruguay až v penaltovém rozstřelu. I ve finále svůj úkol zvládli a po pěti letech se vrátili na americký trůn.

Výsledek - finále:

Brazílie - Argentina 2:2 (1:1), 4:2 na pen.
Branky: 45. Luisao, 90. Adriano - 21. Kily González z pen., 87. Delgado. Rozhodčí: Amarilla (Parag.). ŽK: Edú - Sorín. Diváci: 43.000.

Sestavy: Brazílie: Julio Cesar - Maicon, Luisao (82. Cris), Juan, Nery - Renato, Kléberson (54. Diego), Alex (63. Felipe), Edú - Fabiano, Adriano. Trenér: Parreira; Argentina: Abbondanzieri - Coloccini, Ayala, Heinze, Zanetti - Mascherano, Sorín, Luis González (75. D'Alessandro) - Rosales (64. Delgado), Tévez (90. Quiroga), Kily González. Trenér: Bielsa.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme