Brazilec Kaká triumfoval v další anketě

Absolutně nejlepším fotbalistou světa pro letošní rok je Brazilec, který si říká Kaká. Vyhrál co se dalo jak na klubové úrovni, tak v různých individuálních anketách. Výjimkou není ani ta, kterou vyhlašuje Mezinárodní fotbalová federace FIFA a ve které mají právo hlasovat kapitáni a trenéři národních týmů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kaká

Kaká | Zdroj: ČTK

Ricardo Izecson Santos Leite - jak z ní jeho plné jméno. Nebo prostě Kaká. Obyčejný, obvykle usměvavý kluk, kterého byste snad ani podle fotky v oficiálním průvodci Ligou mistrů netipovali na fotbalistu. V pětadvaceti letech je tento útočník dokonce čtvrtý nejmladší hráč v kádru AC Milán, který může nastupovat v Champions League. Táhne za úspěchy tým třicátníků, mnohem zkušenějších borců.

Než odešel za štěstím do Evropy, nastupoval za jeden jediný tým - Sao Paulo FC. S Rossoneri toho ale stihl spoustu a to hlavně letos. Je třeba hledat něco dalšího, když AC Milán ovládl jak Ligu mistrů, tak naposledy mistrovství světa klubů? Snad jen to, jakým způsobem ovládl individuální ankety. Fanoušci ho zvolili jako nejlepšího v časopisu World Soccer. Má Zlatý míč od specializovaných novinářů. A teď porazil v anketě trenérů a kapitánů národních týmů Argentince Messiho a Portugalce Ronalda tak, že oba dohromady nemají ani v součtu tolik bodů co sám Kaká.

Když přebíral cenu, kromě poděkování také naznačil další rysy své povahy: "Když jsem byl malý, snil jsem o tom, stát se aspoň profesionálním fotbalistou Sao Paula. A abych si zahrál aspoň jeden zápas za národní tým. Jen to. Ale v Bibli stojí: ´Bůh umí víc, než si můžeme vůbec domyslet, nebo chtít.´ A to se stalo v mém životě."

Pronesl momentálně nejlepší fotbalista světa. A možná trefíte, čím chce být, až skočí kariéru v kopačkách. Evangelickým pastorem.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme