Bronzové medaile získalo Turecko

Světový fotbalový šampionát v Japonsku a Koreji už zná jméno týmu, který získal bronzové medaile. K malé radosti korejských fanoušků je tím týmem Turecko. Na stadiónu v Tegu zvítězilo nad domácí reprezentací 3:2. Duel dvou překvapení mistrovství světa byl na branky bohatý, první gól zaznamenal turecký útočník Hakan Sükür už v jedenácté vteřině zápasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS ve fotbale 2002

MS ve fotbale 2002

Branka tureckého útočníka Hakana se stala nejrychlejším gólem v historii mistrovství světa. Do dnešního dne figuroval v historických tabulkách rekord Čecha Václava Maška z roku 1962. Ten vstřelil gól na šampionátu v Chile proti Mexiku po patnácti sekundách utkání. Rychlá branka odstartovala přestřelku, na níž nebyli diváci ve vyřazovacích bojích zvyklí. V deváté minutě se Korejcům podařilo vyrovnat. Lee Ul-jong zahrával přímý kop a nedal brankáři Turecka Rüstümu šanci. Za další čtyři minuty vrátil Turkům vedení Ilhan Mansiz, který oproti předchozím zápasům nastoupil v základní sestavě. Ve 32. minutě stejný hráč zajistil svému týmu dvoubrankové vedení a zároveň ukončil gólovou úrodu.

Po přestávce se Turci soustředili na udržení náskoku a do útočení se už nepouštěli. Tlak domácích přišel až deset minut před koncem a Turky několikrát podržel gólman Rüstü. Korejcům se podařilo snížit až ve třetí minutě nastaveného času zásluhou Songa Čong-kuka. Víc už ale nestihli, a tak si bronzové medaile pověsí na krk turečtí fotbalisté. Trenér poražených Guus Hiddink sice prohrál své druhé utkání o bronz, ale v očích nadšených fanoušků zůstane hrdinou. Po zápase se hráči obou týmů objali kolem ramen a společně oběhli hřiště, aby poděkovali skvělému publiku.

Výsledek - zápas o bronz:

Korejská republika - Turecko 2:3 (1:3)

Branky: 9. I Ul-jong, 90. Song Čong-kuk - 13. a 32. Ilhan, 1. S. Hakan

Rozhodčí: Mane (Kuv.) - Trajfí (Saúd. Ar.), Vergara (Kan.)

ŽK: I Ul-jong - Rüstü, Tugay

Diváci: 63.483, hráno v Tegu

Sestavy:

Korejská republika: I Un-če - Song Čong-kuk, I Min-song, Hong Mjong-po (46. Kim Te-jong), I Ul-jong (65. Čcha Tu-i) - Pak Či-song, Ju Sang-čol, I Jong-pchjo, I Čon-su - An Čung-hwan, Sol Ki-hjon (79. Čche Tche-uk)

Turecko: Rüstü - Fatih, Alpay, Bülent, Ergün - D. Ümit (76. Okan), Tugay, Bastürk (86. Tayfur), B. Emre (41. Ü. Hakan) - Ilhan, S. Hakan

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme