Brückner nominoval do Itálie Voříška s Jarošíkem

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner pozval na první přípravný zápas v roce proti Itálii, který se hraje 18. února v Palermu, osmnát hráčů. V nominaci jsou i sparťan Petr Voříšek s hráčem CSKA Moskva Jiřím Jarošíkem. Naopak vypadli kvůli zdravotním problémům liverpoolští útočníci Milan Baroš a Vladimír Šmicer, dále i Tomáš Ujfaluši z Hamburku a Štěpán Vachoušek z Marseille.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalisté

fotbalisté

Liverpoolská dvojice chybí kvůli potížím, které oba hráče provázejí v poslední době. Baroš se sice už dostává do obvyklé pohody po říjnové zlomenině nohy, zatímco Šmicer si kvůli bolestem v Achillově patě nezahraje ještě delší čas. Zvažovala se prý alespoň Barošova účast na pondělním srazu, ale i tu prý nakonec trenéři zavrhli. Také Ujfalušiho léčba zraněného kolena si vyžádá nějaký čas. Klíčového hráče obranné řady zřejmě bude muset nahradit Tomáš Hübschman. Jeho klubový spoluhráč Petr Johana se tentokrát do užšího kádru nevešel, ale nakonec se i na něho může dostat, protože Brückner uvažuje o donominaci ještě jednoho stopera.

Nominace pro utkání s Itálií:

Brankáři: Petr Čech (Rennes, 15 startů/0 branek), Jaromír Blažek (Sparta, 4/0)

Obránci: René Bolf (Ostrava, 16/0), Zdeněk Grygera (Ajax Amsterdam/18/1), Tomáš Hübschman (Sparta, 12/0), Marek Jankulovski (Udine, 24/6), Martin Jiránek (Reggina, 6/0), Roman Týce (Mnichov 1860, 16/1)

Záložníci: Tomáš Galásek (Ajax Amsterdam, 28/0), Jiří Jarošík (CSKA Moskva, 17/0), Pavel Nedvěd (Juventus, 74/17), Karel Poborský (Sparta, 90/7), Tomáš Rosický (Dortmund, 31/6), Petr Voříšek (Sparta, 2/0)

Útočníci: Marek Heinz (Ostrava, 4/1), Jan Koller (Dortmund, 46/27), Vratislav Lokvenc (Kaiserslautern, 55/8), Jiří Štajner (Sparta, 12/1)

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme