Brückner povolal do Řecka zatím jen sedmnáct hráčů

Trenér Karel Brückner zveřejnil nominaci české fotbalové reprezentace na přípravný zápas, který sehraje 17. dubna v Řecku. Pro další utkání nově se tvořící reprezentace povolal sedmnáct hráčů, poslední osmnácté místo obsadí až o víkendu po zápasech evropských ligových soutěží.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Brückner

Karel Brückner | Foto: Michal Krumphanzl

Díky tomu, že los kvalifikace o Euro 2004 určil v prvním zářijovém termínu jeho svěřencům volno, příprava se tak neplánovaně rozrostla o jeden zápas. Každého ze širšího kádru proto nechá Brückner jednou odpočívat. Teď pro duel v Řecku to kvůli nabitému programu potkalo Šmicera, Kolouška, také Lokvence či Novotného. A někteří mladíci budou hrát ve stejný den za jedenadvacítku, která se utká se Švýcarskem v poslední přípravě před květnovým mistrovstvím Evropy. Tam se počítá třeba s brankářem Čechem.

V Řecku dostanou proto příležitost v brance Vaniak a Kinský, kteří se o poločase vystřídají a kteří společně s Čechem tvoří jistou reprezentační trojici, jež se bude točit v národním týmu i v dalších zápasech. Do obrany bude Brückner za týden v Řecku vybírat ze šestice Fukal, Grygera, Holeňák, Jankulovski, Johana a Ujfaluši, středovou formaci složí buď z Galáska, Hübschmana, Nedvěda, Poborského, Rosického či Sionka a do útoku jsou zatím tři: Koller, Štajner a jediný úplný nováček Vachoušek.

Nejen Vachoušek, ale třeba i Grygera, Rosický a Hübschman připadají v úvahu pro šampionát jedenadvacítek. "Není je ale třeba v jedenadvacítce zvlášť zkoušet. Jedeme podle stejných not, na hru i posty jsou hráči zvyklí," obhajuje Brückner ponechání mladé čtveřice v áčku, byť jedenadvacítku čeká generálka na vrchol sezony.

Ani v nominaci áčka ani ve výběru do jedenadvaceti let není útočník Milan Baroš, který po přestupu do Liverpoolu vůbec nehraje. A to mu podle Brücknera bohužel může zavřít dveře na evropský šampionát, kde bude jedenadvacítka obhajovat stříbrné medaile. "Baroše také nikdo nemusí zkoušet, známe ho dostatečně dobře. U něj stojí otázka jinak, zda bude hrát nebo ne. Nemůžeme být zase až tak sentimentální, vyrostli tu další útočníci Vachoušek, Jun a jiní," nedává Barošovi příliš nadějí na nominaci Brückner.

A jak vypadá program reprezentačních mužstev v příštím týdnu? Nově se tvořící jedenadvacítka nastoupí v úterý v Příbrami proti Turecku, končící jedenadvacítka chystající se na evropský šampionát do Švýcarska bude hrát v poslední přípravě ve středu právě v Curychu a áčko ve stejný den změří síly v Joanině s domácím Řeckem.

Nominace "A" týmu:

Brankáři: Kinský (Liberec), Vaniak (Olomouc); Obránci: Fukal (Hamburk), Grygera (Sparta), Holeňák (Liberec), Hübschman (Sparta), Jankulovski (Neapol), Johana (Liberec), Ujfaluši (Hamburk), záložníci Galásek (Ajax), Nedvěd (Juventus), Poborský (Lazio Řím), Rosický (Dortmund), Sionko (Sparta); Útočníci Koller (Dortmund), Štajner (Liberec), Vachoušek (Slavia)

Nominace týmu do 21 let na zápas ve Švýcarsku:

Brankáři: Čech (Sparta), V. Drobný (Panionios Atény); Obránci: Homola (Jablonec), Horák (Sparta), Jiránek (Reggina), Hrdlička (Slavia), Rozehnal (Olomouc), Záložníci: D. Jarolím (Norimberk), Kobylík (Olomouc), Polák (Brno), R. Skácel (Slavia), Voříšek (Teplice), Lukáš Zelenka (Sparta), Útočníci: Jun (Sparta), Kaufman (Hannover), Piták (Slavia), Pospíšil (Žižkov), Žůrek (Ostrava).

Miroslav Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme