Budějovice doma uspěly a vrátily se do hry o finále

Hokejisté Mountfieldu České Budějovice snížili stav semifinálové série play-off České pojišťovny proti Pardubicím na 1:2. Ve třetím utkání využili Jihočeši domácí prostředí, brankami Vaka, Hübla a Mertla porazili Moeller 3:0 a zítra mohou celou sérii vyrovnat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Mountfield České Budějovice

HC Mountfield České Budějovice | Foto: HC Mountfield České Budějovice

Od úvodních minut byla na domácích vidět touha po snížení nepříznivého stavu série, a když hráli od konce čtvrté minuty první přesilovku, měli několik dobrých příležitostí k otevření skóre. Největší šance zahodili Šimánek, který nasměroval svou teč Kutlákovy přihrávky jen těsně vedle, a sám Kutlák se stal smutným hrdinou okamžiku hned vzápětí. Po Mertlově přihrávce domácí zadák překvapivě zcela minul kotouč. Další přesilovka Českých Budějovic, kdy na lavici hanby putoval hostující Čech, však již díky gólu skončila předčasně. Nejprve na útočné modré čáře chyboval Kutlák, takže Pivko se hnal sám na Turka, udělal vyjíždějícímu gólmanovi kličku a z úhlu potřeboval již pouze trefit odkrytou klec. Domácí však zachránil dojíždějící Brabenec, který skončil nezaviněně vleže v brance, kterou posunul. Na druhé straně zakrátko našel Mertl najetého Vaka, jenž procedil puk skrze Lašáka. Pardubice byly sice střelecky aktivnější, domácí akce však byly nebezpečnější. Ve 12. minutě po ráně Snopka podržel Jihočechy Turek, 18. minuta jim přinesla další radost. Hřebejkovu ránu vyrazil Lašák pouze před sebe, kde už si věděl rady kanonýr Hübl a zvýšil na 2:0. Pár vteřin před vypršením úvodní dvacetiminutovky mohl parádní vstup domácích do utkání dovršit Hudec, vleže však nastřelil pouze levou tyčku.

Podobný obraz hry měla také druhá třetina. Ve 25. minutě musel Turek vytáhnout skvělý zákrok proti Havířově ráně. Následně Tomanova vysoká hůl zranila pardubického Mrázka a poněvadž se na ledě objevila krev, před Východočechy byla čtyřminutová přesilovka. Sami se o ni však připravili po minutě a půl špatným střídáním. Velké štěstí měl Lašák o chvilku později, kdy pardubická obrana v poslední možný moment zblokovala Muchovu dorážku z ideální pozice. V polovině utkání mohl vedení domácích zvýšit střelou do prázdné branky Šimánek, k němuž odrazil kotouč Lašák daleko vyjíždějící proti Brabencovi, kvůli teči hostů však skončil puk vysoko nad. Poté se v brejku ocitl Hlinka, sám před Turkem však nenašel cestu, jak domácí oporu překonat. To se nepovedlo vzápětí ani Sýkorovi, jenž zamířil pouze do boční sítě. Třetí třetinu zpestřila bitka, v níž domácí bek Vydarený poslal k ledu Koukala. Jihočeši kontrolovali hru, dbali na zabezpečenou obranu a nepouštěli Moeller příliš na dostřel Turkovy branky. V jednom z brejků nabil Stantien ideálně mezi kruhy Posmykovi, ale toho vychytal Lašák. Hostující gólman však již nemohl pokrýt manévry dvojice Mertl - Vak, která si prohodila úlohy z první gólové akce domácích a první jmenovaný definitivně rozhodl.

Mountfield České Budějovice - Moeller Pardubice 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Vak (Mertl), 18. V. Hübl (Hřebejk), 58. Mertl (Vak).
Rozhodčí: Minář, Jeřábek - Pešek, Šátava. Vyloučení: 14:11. Využití: 1:0. Diváci: 6421 (vyprodáno).

Stav série: 1:2.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme