Budou Vítkovice černým koněm?

Klub, který v předloňské sezoně zachraňoval extraligovou příslušnost až v baráži, a který se v uplynulém roce herně zvedl a skončil třetí, by měl letos podle názoru mnohých mířit možná až na samotný vrchol Extraligy Českého Telecomu. Trenér Alois Hadamczik ale nechtěl příznivcům slibovat modré z nebe: "Slíbit můžete leccos, ale musíte předtím přemýšlet a uvažovat o reálných možnostech. Tohle mužstvo není špatné, ale v Extralize se může stát cokoli. S Františkem Černíkem jsme si řekli, že musíme postoupit mezi nejlepších osm, a tam dopadnout co nejlépe."

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejen příchody Radima Tesaříka, Luďka Krayzela, Marka Melenovského a setrvání hvězd Davida Moravce a Martina Procházky dělají z Vítkovic v očích soupeřů jednoho z favoritů soutěže. Hokejová kvalita na Severu Moravy určitě je, přesto je útočník Roman Kaděra k podobným hlasům skeptický: "Tohle se mi nezdá. My se za favority rozhodně nepovažujeme. Jsme mužstvo, kterému se dařit může, ale také nemusí. Když to půjde, budeme nahoře, když ne, tak možná někde uprostřed tabulky. A že nás za favorita považují soupeři? Kteří, prosímvás?"

Kdyby ale Vítkovičtí slyšeli s přibývajícím časem podobné názory častěji, poznamenat by to jejich herní pohodu podle samotných hráčů nemělo. Krok po kroku, zápas od zápasu chtějí Vítkovičtí dokráčet do play-off a pak uspět co nejvíc. Jednoduchý cíl, zdá se. Přesto mají Ostravští hokejisté podle Aloise Hadamczika i další: "Rozhodně chceme zlepšit výsledky před domácím publikem. V loňské sezoně nám to doma nešlo tak, jak bychom si představovali. A když vyhráváte doma, je spokojen i divák, a to je důležité".

Vítkovičtí za sebou mají vcelku vydařenou přípravu, jako první tým vůbec si zajistili postup do semifinále Tipsport Cupu a až na drobné výpadky, jako třeba domácí remízu s Opavou, se dařilo i dál. "Příprava proběhla podle představ," řekl Hadamczik. "Bylo vidět, že hráči chtějí bojovat o místo v sestavě, že chtějí dát hokeji všechno. Dobré podmínky byly i třeba ohledně ledu a zázemí, takže v tomto směru jsme určitě spokojeni".

Bezesporu důležitý bude začátek soutěže. Vědí to všichni, a ví to i David Moravec. Podle jeho slov dají právě úvodní zápasy Extraligy jasnou odpověď na to, jak to s Vítkovicemi bude v blížící se sezoně vypadat. A co nabídnou Vítkovice divákům podle Davida Moravce? "Kádr tu zůstal skoro stejný, jako v loňské sezoně, takže bychom měli hrát podobný hokej. Doufáme ale, že budeme víc gólů dávat a méně dostávat. A ambice? Postoupit do osmičky, a pak se uvidí. Play-off je nová soutěž", dodal Moravec.

Tolik tedy hlasy z hokejových Vítkovic. Zbývá doplnit ještě pár technických maličkostí: první dva zápasy sehrají Vítkovičtí ve Frýdku-Místku, palác kultury a sportu hostí totiž na začátku září volejbalisty. Cena permanentních vstupenek je 2.200 Kč a lístky na jednotlivé zápasy budou stát 60 a 80 korun. Další informace o hokejových Vítkovicích můžete najít i na klubové internetové adrese http://www.hc-vitkovice.cz.

Příchody: Radim Tesařík (Vsetín), Luděk Krayzel (Vsetín), Marek Melenovský (Havířov), Lukáš Smolka, Lukáš Chmelíř, Jan Dressler (z juniorů). Odchody: Martin Prusek (Ottawa - NHL), Libor Polášek (?), David Pospíšil (Pardubice), Tomáš Sršeň (Merano - Itálie), Martin Lamich (? - zranění).

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme