Buffalo si vynutilo sedmý zápas

Až sedmý zápas rozhodne o druhém finalistovi play off NHL. Hokejisté Buffala totiž porazili Carolinu 2:1 v prodloužení a srovnali stav série na 3:3. Vítězný gól dal v páté minutě prodloužení Daniel Briere. Rozhodující duel se hraje v noci ze čtvrtka na pátek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Buffalo, které tak Carolině oplatilo porážku v prodloužení z minulého duelu, spělo k výhře už v základní hrací době, v níž si od páté minuty první třetiny udržovalo vedení 1:0 díky gólu Jeana-Pierra Dumonta. Brankáře Ryana Millera, jenž předvedl nejlepší výkon v sérii, překonal až necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny Bret Hedican.

V nastaveném čase čelilo Buffalo hrozbě vyřazení, gól hostů mohl sérii ukončit. Sabres ale pomohlo vyloučení hostujícího útočníka Douga Weighta za vražení na mantinel. V páté minutě nastavení využil přesilovku Daniel Briere. Byla to vůbec první střela na branku v prodloužení.

Poměr střel na branku vyzněl 31:26 ve prospěch Sabres, kteří měli převahu zejména v úvodních čtyřiceti minutách.

Finále Východní konference:

Buffalo - Carolina 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

Branky: 5. Dumont, 65. Briere - 57. Hedican
Střely na branku: 31:26
Diváci: 18.690
Stav série 3:3

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme