Buffalo vyřadilo Ottawu, New Jersey ještě žije

Zámořská NHL zná druhého semifinalistu play off. Po Anaheimu si postup vybojovali hokejisté Buffala, kteří vyřadili jednoho z favoritů na zisk Stanley Cupu, Ottawu. V pátém duelu vyhráli Sabres 3:2 v prodloužení a celou sérii pak 4:1. Dvěma asistencemi se na výhře podílel Aleš Kotalík. Na soupeře si Buffalo musí ještě počkat. New Jersey totiž odvrátilo první mečbol Caroliny a ve čtvrtém zápase vyhrálo 5:1 i díky dvěma nahrávkám Patrika Eliáše. Na zápasy ale stále vedou Hurricanes 3:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL

O vyřazení Senators, nejlepšího týmu Východní konference v základní části, rozhodl v třetí minutě prodloužení Jason Pominville. Ve vlastním oslabení projel podél levého mantinelu kolem dvou obránců Ottawy, z rohu kluziště se protáhl před branku a přelstil brankáře Raye Emeryho. Dalším strůjcem úspěchu Sabres byl gólman Ryan Miller, který v sobotním duelu zlikvidoval 34 střel. Celá série byla hodně vyrovnaná, všech pět duelů skončilo rozdílem jednoho gólu, Sabres se třikrát radovali v prodloužení.

Ottawa v zápase prohrávala už od úvodní minuty. Henrik Tallinder skóroval v 33. sekundě hry první střelou v utkání. Vyrovnání obstaral v 11. minutě v dvojnásobné přesilové hře Daniel Alfredsson. Senators, mocně podporovaní dvaceti tisíci fanoušků, pak ještě jednou smazali jednogólový náskok soupeře, ale na branku v nastaveném čase už odpovědět nemohli.

Naopak New Jersey ještě na dovolenou nemusí, ve čtvrtém zápase porazilo Carolinu 5:1 a snížilo stav série na 1:3. Hurricanes ale mohou celou sérii rozhodnout už dnes v noci na domácím ledě. Rozhodující náskok získali Devils už v první třetině, kterou i díky dvěma gólům Scotta Gomeze z přesilovek vyhráli 3:0. Ďáblové po dlouhé době našli recept na mladého brankáře Cama Warda, který předtím dovedl Hurikány k sedmi výhrám v řadě. Dvaadvacetiletý nováček v NHL tentokrát už po 21 minutách hry střídal, když ho v úvodu druhé třetiny počtvrté překonal Sergej Brylin. Východní konference:

New Jersey - Carolina 5:1 (3:0, 2:1, 0:0)

Branky: 2. a 20. Gomez (na první Eliáš), 12. Pandolfo, 21. Brylin (Eliáš), 25. Madden - 32. Recchi
Střely na branku: 33:20
Diváci: 17.585
Stav série 1:3

Ottawa - Buffalo 2:3 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)

Branky: 11. Alfredsson, 34. Pothier (Havlát) - 1. Tallinder (Kotalík), 28. Drury (Kotalík), 63. Pominville
Střely na branku: 36:24
Diváci: 20.024
Konečný stav série 1:4

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme