Bulis s Plekancem přispěli k debaklu Philadelphie

Severoamerická NHL měla v neděli na programu pouze dva zápasy. Ani tak malá nabídka nebyla však důvodem k tomu, aby se v nich neprosadili čeští hokejisté. Letci z Philadelphie si na ledě Montrealu moc nezalétali a odešli s výpraskem 0:5. Na něm se brankou podílel také český reprezentant Jan Bulis, kterému přihrával Tomáš Plekanec. Druhý noční duel byl o poznání dramatičtější. Boston doma prohrál s Carolinou 3:4 po samostatných nájezdech. Rozhodující trefu zařídila nová posila Hurricanes veterán Doug Weight.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Bulis

Jan Bulis | Foto: Miroslav Konvalina

Diváci ve vyprodaném Bell Centre poprvé jásali ve dvanácté minutě, kdy se trefil pozdější hrdina večera Michael Ryder. V polovině utkání překonal hostujícího gólmana Niittymakiho Jan Bulis. Střeleckou pozici mu po chybě beka Freddy Meyera připravil jeho český spoluhráč Tomáš Plekanec. Do třetí třetiny se tedy vstupovalo za stavu 2:0 a Philadelphia ještě rozhodně měla šanci s vývojem zápasu něco udělat. Jenže hned čtyřicet vteřin po buly se podruhé prosadil Ryder a nebylo co řešit. Po dalším zásahu obránce Souraye pak tři minuty před koncem zápasu završil Ryder svůj premiérový hattrick v NHL. Své šance se chopil brankář Montrealu Cristobal Huet, který původně pouze kryl záda jedničce José Theodorovi. Jenže tomu se v poslední době moc nedařilo a jeho náhradník vychytal už druhé čisté konto za sebou. Philadelphia neprožívá šťastné období. Z šesti utkání pouze jedno zvítězila, navíc se její kádr ztenčuje vinou zranění. Mimo hru je klíčový muž Forsberg, dlouhán Primeau, bek Desjardins a Švéd Johnsson. Po střetnutí s Canadiens bude Letcům chybět i Petr Nedvěd a Chris Therrien.

Doug Weight se po příchodu ze St. Louis ukazuje v Carolině jako platná posila. V Bostonu překonal ve čtvrté a rozhodující sérii nájezdů překonat brankáře Tima Thomase a díky němu dokázali Hurikáni ze sedmnácti střetnutí patnáctkrát naplno bodovat. V zápase se nejprve ujali vedení Medvědi díky brance obránce Tanabeho. Hosté srovnali krok ve druhé části zásluhou beka Wesleyho. V zápětí se ale opět radovali domácí, když se prosadil Bred Boyes. Carolina pak ukázala, proč je v letošní sezoně na špici celé soutěže. Za necelou minutu vyrovnal Erik Cole a poprvé dostal hosty do vedení gól Erica Staala. K radosti domácích fanoušků dokázal Boston vyrovnat tři minuty před třetí sirénou. Na třetí brance se podíleli P.J. Axelsson a střelec Brad Stuart. V prodloužení se neujala ani nebezpečná střela Františka Kaberleho, takže rozhodnutí přinesly už zmiňované samostatné nájezdy a Doug Weight.

Výsledky nedělních zápasů:

Montreal - Philadelphia 5:0 (1:0, 1:0, 3:0) Branky: 12., 41. a 57. Ryder, 31. Bulis (Plekanec), 47. Souray.
Střely na branku: 36:25. Diváci: 21.273.

Boston - Carolina 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0) Branky: 10. Tanabe, 35. Boyes, 58. Stuart - 32. Wesley, 36. Cole, 44. Staal, rozhodující sam. nájezd Weight.
Střely na branku: 31:47. Diváci: 15.495.

Jiří Kalemba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme