‚Tohle je Bayern, máme vždy nejvyšší cíle.‘ Trenér Flick myslí po zisku domácího titulu na treble

Fotbalisté Bayernu Mnichov si v úterý zajistili zisk osmého bundesligového titulu za sebou, ale podle trenéra Hansiho Flicka jsou hladoví i po dalších triumfech. Bavorský celek by rád vyhrál Německý pohár i Ligu mistrů. Ještě předtím ale hráči ligový úspěch náležitě oslaví a nezabrání jim v tom ani opatření proti koronaviru.

Tento článek je více než rok starý.

Mnichov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Bayernu mohou už v úterý večer slavit titul.

Hráči Bayernu Mnichov slaví vstřelený gól | Foto: Bernd Feil | Zdroj: Reuters

Bayern v úterý vyhrál 1:0 v Brémách a s nedostižným náskokem deseti bodů před druhým Dortmundem si zajistil třicátý titul v historii. „Udělali jsme první krok. Pořád je před námi pohár, ale co už moc nejde naplánovat, to je Liga mistrů. To bude velmi náročné,“ citovala Flicka agentura SID.

Mistrovské oslavy neoddálili ani Pavlenka a spol., Bayern má po výhře nad Brémami osmý titul v řadě

Číst článek

„Ale tohle je Bayern a ten má vždy nejvyšší cíle. A tak je to správně,“ dodal pětapadesátiletý kouč, který s Bayernem 4. července odehraje finále Německého poháru proti Leverkusenu. V Lize mistrů mnichovský celek vyhrál první osmifinále nad Chelsea 3:0, ale před odvetou byla soutěž pozastavena kvůli koronaviru.

„Po finále poháru máme asi čtyři týdny přestávku. Hráči během ní dostanou dvanáctidenní volno a pak se vrátíme do práce a budeme se chystat na Chelsea, přes kterou chceme postoupit a dojít až do finále,“ přidal výkonný ředitel klubu Karl-Heinz Rummenigge.

„Souhlasím s experty, kteří říkají, že náš tým má na to vyhrát treble,“ prohlásil předseda Bayernu Herbert Hainer. „Samozřejmě k tomu potřebujete trochu štěstí, ale s kvalitou hráčů a prací, kterou Hansi Flick za poslední půlrok odvedl, máme velkou šanci. Takže titul byl jen první krok,“ dodal.

Ještě než ale Bayern zaútočí na treble, který naposledy získal v roce 2013, hráči titul pořádně oslaví. Byť podle útočníka Thomase Müllera to bude za trochu nezvyklých podmínek. „Pustíme uzdu emocím a půjdeme na společnou večeři. Což v době korony znamená, že budeme sedět každý u jiného stolu. Ale nebude to problém. Připít si můžeme i na předepsanou vzdálenost dvou metrů,“ prohlásil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme