Burns vyhrál Rallye Nový Zéland

Britský jezdec Richard Burns s vozem Subaru vyhrál desátý díl světového šampionátu v automobilových soutěžích - Rallye Nový Zéland. Na druhém místě dojel jeho krajan Colin McRae s fordem, třetí skončil Fin Rovanperä na peugeotu. V průběžném pořadí mistrovství světa se na dosud vedoucího Fina Mäkinena bodově dotáhl Colin Mc Rae.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osmadvacetiletý Brit si dojel teprve pro první vítězství v letošní sezóně. O jeho prvenství rozhodla především skvělá jízda ve včerejší druhé etapě. V té se Burns propracoval z devátého místa do čela závodu a získal více než čtyřicetisekundový náskok na krajana Colina McRae, který se díky šesti bodům za druhou příčku bodově dotáhl na vedoucí závodníka průběžného pořadí mistrovství světa Tommiho Mäkinena z Finska.

Výsledky Rallye Nový Zéland: 1. Burns (Brit./Subaru), 2. C. McRae (Brit./Ford), 3. Rovanperä (Fin./Peugeot), 4. Sainz (Šp./Ford), 5. Grönholm (Fin./Peugeot), 6. Auriol (Fr./Peugeot).

Průběžné pořadí MS: 1. Mäkinen + C. McRae - oba 40 bodů, 3. Burns 31, 4. Sainz 30, 5. Rovanperä 27, 6. Grönholm 16.

Karel Vojíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme