Bývalý masér Telekomu uvedl, že píchl Ullrichovi krevní doping

Dopingové podezření vůči německé cyklistické hvězdě Janu Ullrichovi dál zesílilo. Bývalý masér stáje Telekom uvedl, že vítězi Tour de France z roku 1997 jednou osobně aplikoval krevní doping. Sám cyklista stále mlčí. Tento týden se šestice jezdců týmu Telekom přiznala k užívání zakázaných látek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Ullrich

Jan Ullrich | Foto: AFP

Belgický masér Jeff d'Hont, jehož kniha před měsícem zvedla stavidla dopingových doznání, se vytasil s další senzační informací.

V rozhovoru pro list Bild am Sonntag uvedl, že on sám jednou Janu Ullrichovi vpravil injekčně do paže krevní doping, erythropoietin.

"Trvalo to asi deset vteřin. Bylo to jako když pacientovi nemocnému cukrovkou aplikujete insulin," uvedl 65letý Belgičan, který Ullricha vyzval, aby konečně řekl pravdu. Ten ale zatím nic takového neplánuje.

D'Hont, jeho knížka se v Belgii stala bestsellerem, ale zároveň svému někdejšímu svěřenci vysekl poklonu. "Když by nikdo z účastníků Tour de France býval neužíval podpůrné prostředky, Jan Ullrich by tenhle závod vyhrál alespoň desetkrát."

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme