Calgary stačí k postupu do finále jediná výhra

Hokejistům Calgary stačí jediné vítězství k postupu do finále Stanleyova poháru. Flames vyhráli na ledě San Jose v pátém utkání semifinálové série 3:0 a vedou už 3:2 na zápasy. Calgary se stejně jako v prvním utkání na ledě San Jose ujalo už v první třetině vedení 2:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Vše začal Jarome Iginla, když ve vlastním oslabení zachytil špatnou přihrávku středního útočníka San Jose Vincenta Damphousse a po sólu přes celé kluziště prostřelil gólmana Jevgenije Nabokova. Ten se mu marně snažil po skoku střemhlav puk vypíchnout hokejkou. Dvě minuty po Iginlově brance našel během výhody při signalizovaném vyloučení Ville Nieminen přesným pasem Marcuse Nilsona a ten bez přípravy překonal stíněného Nabokova. "Žraloci" nenašli recept na obranu Calgary, a tak vedení hostů naopak pojistil ve druhé třetině Craig Conroy. Hokejisté San Jose prohráli už čtvrtý domácí zápas za sebou, tentokrát ale pomohli soupeři vlastními chybami. Do branky kanadského celku se po nevydařeném předchozím zápase, kdy inkasoval čtyři branky ze šestnácti střel a byl střídán, vrátil Miikka Kiprusoff a tentokrát se na něj hráči Calgary mohli spolehnout. Finský gólman zneškodnil všech 19 střel domácích a zaznamenal čtvrtou nulu v letošním play off, čímž překonal klubový rekord Mika Vernona z roku 1989.

Výsledek:

Západní konference:

San Jose - Calgary 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky: 7. Iginla, 9. Nilson, 33. Conroy. Střely na branku: 19:21. Diváci: 17.496. Výsledky předcházejících zápasů: 3:4 v prodl., 1:4, 3:0, 4:2. Stav série: 2:3.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme