Calgary vyhrálo v prodloužení v San Jose

Hokejisté Calgary zvítězili v úvodním finále Západní konference zámořské NHL na ledě San Jose 4:3 v prodloužení. V sérii hrané na čtyři vítězství se tak ujali vedení 1:0. Rozhodující gól vstřelil v předposlední minutě prvního prodloužení obránce Montador. V brance kanadského týmu nastoupil Fin Mikka Kiprusoff a devětačtyřiceti zákroky se výrazně zasloužil o výhru Flames. Na českého gólmana Romana Turka tak stejně jako ve všech předchozích duelech play off zbylo místo jen mezi náhradníky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Vítězný gól vstřelil v 79. minutě obránce Steve Montador, pro nějž to byla vůbec první trefa ve vyřazovacích bojích. Domácím hokejistům se předtím podařilo vymazat dvougólový náskok soupeře, který si Plameny vypracovaly po brankách Oliwy a Conroye v úvodní třetině. Ve druhé dvacetiminutovce nejprve Žraloci snížili po dorážce Ricciho a minutu před druhou sirénou vyrovnal Harvey. Ve třetí třetině byli aktivnější opět hosté a odměnou jim byla Conroyova branka od modré. Necelé čtyři minuty před koncem ale poslal zápas do prodloužení Koroljuk.

Finále Západní konference - 1. zápas:

San Jose - Calgary 3:4 v prodl. (0:2, 2:0, 1:1 - 0:1)

Branky: 22. Ricci, 40. Harvey, 57. Koroljuk - 20. a 50. Conroy, 10. Oliwa, 79. Montador
Střely na branku: 52:37
Diváci: 17.496
Stav série: 0:1

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme