Capriatiová obhájila titul

Američanka Jennifer Capriatiová obhájila na prvním tenisovém grandslamu sezóny, Australian Open, loňský titul. Světová tenisová jednička porazila ve finále třetí nasazenou Švýcarku Martinu Hingisovou po setech 4:6, 7:6 a 6:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jennifer Capriatiová

Jennifer Capriatiová | Foto: Gotenis

Americká tenistka, která právě minulý rok v Melbourne úspěšně záhajila svou cestu za prvním místem v žebříčku WTA, musela ve druhém setu odvracet už čtyři mečboly soupeřky. Ve zkrácené hře potom udolala Hingisovou 9:7. Ve třetí sadě rozhodla na kurtu především lepší kondice Capriatiové, která si v 35° stupňovém horku už nenechala vítězství ujít.

Hingisová po zápase přiznala, že přes zklamání z prohraného finále v Austrálii předčila po dlouhodobém zranění svá očekávání a těší se na další turnaje. Capriatiová se prý naopak v utkání musela vyrovnat s pozicí obhájkyně titulu a světové jedničky. "Zezačátku turnaje jsem nehrála svůj nejlepší tenis, ale bojovala jsem. To, co jsem dokázala, pro mě znamená moc. Prostě dokud to jde, musí se bojovat. Pak můžete vyhrát. A přesně to jsem dnes dělala," uvedla Capriatiová po vítězném finále.

Finále ženské dvouhry: Capriatiová (1-USA) - Hingisová (4-Švýc.) 4:6, 7:6 (9:7), 6:2

Finále mužské čtyřhry: Knowles, Nestor (9-Bah./Kan.) - Llodra, Santoro (Fr.) 7:6 (7:4), 6:3

Semifinále dvouhry juniorek: Strýcová (7-ČR) - Birnerová (6-ČR) 3:6, 7:6 (7:2), 6:1

Karel Vojíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme