Cardinals slaví po 24 letech triumf v MLB

Baseballisté St. Louis vybojovali po čtyřiadvaceti letech titul v zámořské MLB. V pátém duelu Světové série porazili Detroit 4:2 a celkově vyhráli 4:1 na zápasy. Kardinálové tak do své sbírky přidali desátý trimuf a v historickém pořadí jim patří druhé místo za New York Yankees, kteří získali šestadvacet titulů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baseball

Baseball | Foto: Geeklife.com

Hráči St. Louis dali dokonale zapomenout na pokaženou základní část sezony, v jejímž závěru málem přišli o postup do play off. V dlouhodobé části soutěže nasbírali 83 vítězství, tedy nejméně ze všech šampiónů v historii. Podepsaly se na tom i zranění a nucené absence několika opor, které se do play off stihly dát do pořádku.

Ve vyřazovacích bojích Cardinals nejprve porazili San Diego a poté i New York Mets, přes které postoupili až po rozhodujícím sedmém zápase. Do Světové série vstupovali v roli podceňovaného týmu také proto, že jejich soupeři, Tigers, měli po hladké výhře 4:0 nad Oaklandem šest dnů k odpočinku. Svěřenci trenéra Tonyho La Russy ale všechny předpoklady vyvrátili a v pátek se mohli po čtvrtém vítězství před zraky 46 638 diváků na stadionu Busch pustit do oslav s nezbytným ohňostrojem. "Šokovali jsme celý baseballový svět, to je jasná věc," smál se vnější polař Cardinals Jim Edmonds.

Nejužitečnějším hráčem Světové série byla vyhlášena spojka St. Louis David Eckstein. Páteční duel vyšel nadhazovači Jeffu Weaverovi, který během osmi směn povolil soupeřům jen čtyři odpaly. Pro Weavera je titul velkým zadostiučiněním poté, co ho během roku vytlačil z kádru Los Angeles Angels jeho mladší bratr Jered. Po výměně do St. Louis se třicetiletý hráč dočkal životního úspěchu.

St. Louis - Detroit 4:2
Konečný stav série: 4:1

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme