Carolina vyhrála v Buffalu a vyrovnala sérii

Hokejisté Caroliny v čele s brankářem Martinem Gerberem nedovolili domácímu Buffalu skórovat a ve čtvrtém zápase finále Východní konference vyhráli 4:0. Hurricanes tak srovnali stav série na 2:2. Na úvodní gól zápasu přihrával Marku Recchimu obránce František Kaberle.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

František Kaberle

František Kaberle | Foto: Jiří Fisher

Švýcarský gólman, který v brance nahradil mladého Cama Warda, zneškodnil všech dvaadvacet střel Sabres a poprvé v kariéře udržel v play off čisté konto.

Buffalo se muselo obejít bez tří obránců, kvůli zranění nenastoupili Henrik Tallinder, Teppo Numminen a Dmitrij Kalinin. Místo nich tak dostali příležitost Jeff Jillson a Doug Janik. Zkušenosti obou hráčů z play-off ovšem čítají dohromady jen šest zápasů. Právě to se na hře Sabres projevilo. Jillson, který v letošní základní části nastoupil jen ve dvou utkáních, byl u tří obdržených branek.

První gól padl v sedmé minutě. Obránce František Kaberle vystřelil od modré čáry a Recchi tečoval jeho střelu přesně mezi betony Ryana Millera. Za necelé tři minuty byl vyloučený domácí útočník Dumont a Hurricanes udeřili podruhé. Střelou z pravého kruhu se prosadil nejproduktivnější hráč play off Eric Staal. Opora Caroliny bodovala už ve čtrnáctém zápase v řadě. Od vyrovnání rekordu Bryana Trottiera z roku 1981dělí Staala pouze čtyři bodově úspěšné střetnutí.

Ve druhé třetině se hosté dostali už do tříbrankového vedení. Střelu Douga Weighta Miller jen vyrazil před sebe a Andrew Ladd zvýšil dorážkou na 3:0. Nováček v dresu Caroliny, který hraje místo rekonvalescenta Josefa Vašíčka, tak poprvé v play off skóroval. Na konečných 4:0 z pohledu Hurricanes upravil tři minuty před koncem obránce Bret Hedican.

Finále Východní konference:

Buffalo - Carolina 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Branky: 7. Recchi (F. Kaberle), 10. Staal, 23. Ladd, 57. Hedican
Střely na branku: 22:21
Diváci: 18.690
Stav série: 2:2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme