Carolina zvrátila utkání s Buffalem a má blízko do finále Stanley Cupu

Český hokejista František Kaberle a jeho tým Carolina Hurricanes jsou krůček od postupu do finále Stanleyova poháru. V pátém zápase finálové série Východní konference zámořské NHL dokázala Carolina zvítězit 4:3 v prodloužení a ujala se vedení 3:2 na utkání. Kaberle k úspěchu svého celku přispěl asistencí na Brind'Amourův gól na 3:3 a už zítra může slavit postup. Stačí, aby Carolina porazila Buffalo potřetí v řadě, tentokrát na jeho ledě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

František Kaberle

František Kaberle | Foto: Jiří Fisher

Buffalo přitom včerejší zápas nezačalo špatně. První třetinu vyhráli Sabres 2:1 a ve 22. minutě zvýšil Lydman už na 3:1 pro hosty. Domácí však dokázali ještě během prostřední části hry dvakrát reagovat a skóre vyrovnali. Zápas tak dospěl do prodloužení, v jehož deváté minutě se trefil Cory Stillman a rozhodl nejen o výhře Caroliny, ale také o tom, že poprvé ve vyrovnané sérii vyhrál jeden tým dva zápasy za sebou.

Finále Východní konference play off NHL

Carolina - Buffalo 4:3p.p. (1:2, 2:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 8. Williams, 26. Recchi, 31. Brind'Amour (F. Kaberle), 69. Stillman - 8. Drury, 18. Roy, 22. Lydman. Střely na branku: 26:26. Diváci: 18.730. Stav série: 3:2.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme