Čech si na penalty hodně věřil

Jednoho velkého hrdinu mělo finále ME "21". Brankář Petr Čech zneškodnil v zápase několik stoprocentních šancí francouzských hrotů a v penaltovém rozstřelu kryl tři ze čtyř francouzských pokusů. "Zachytal jsem si jako nikdy," smál se Čech. "Každá série jednou skončí," narazil na bilanci Francouzů - kteří na šampionátu předtím ani jednou neprohráli - Čech, jenž slavnostně převzal šek pro nejlepšího hráče. Ten ale obratem věnoval na humanitární účely.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbal

fotbal

Dva zápasy na šampionátu vám vyšly skvěle. Úvodní - proti Francii - a finále, znovu proti Francouzům. Máte na ně snad nějaký recept?

Zápasy proti takové veličině jsou pro gólmana vždycky zážitkem i zápřahem. Zachytal jsem si jako nikdy, v obou duelech. Ale to mám raději, je to lepší, než půlhodinu chladnout a pak čelit náhodné akci. Hra proti takovému týmu mu tedy asi vyhovuje - narozdíl od hráčů v poli. Nahánět Francouze po hřišti je hodně složité.

Po první půlhodině, kdy měla Francie velký tlak, by na vítězství Čechů asi vsadil málokdo. Věřil jste vy sám?

Řekli jsme si, že nejdůležitější bude co nejdéle držet čisté konto. Francie odehrála celý turnaj se stejnou jedenáctkou. Sázeli jsme na to, že jí dojdou síly. To se potvrdilo, naše taktika byla úspěšná. A čím víc utkání spělo ke konci, tím víc jsem věřil v naše vítězství.

O penaltách to asi platí dvojnásob?

Ano, před prodloužením jsme si řekli, že to musíme stůj co stůj dotáhnout k penaltám. Věřil jsem si na ně opravdu hodně.

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme