Češi na úvod smetli Bělorusko

Čeští hokejisté vstoupili vítězně do mistrovství světa. Ve svém úvodním vystoupení dnes rozstříleli v hale v Mytišči Bělorusko 8:2 a získali tak v základní skupině B první tři body. O své výhře rozhodli už v první třetině, ve které nastříleli čtyři góly. Po třech bodech získali do tabulky produktivity šampionátu připsali Tomáš Plekanec a Petr Sýkora.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Hlinka a David Výborný

Jaroslav Hlinka a David Výborný | Zdroj: ČTK

Úvodní šanci zápasu měl už v druhé minutě Balaštík, ale poté se hra na téměř dvě minuty přesunula do českého obranného pásma. Poté, co byli vyloučeni Židlický a Michálek, se musel minutu a třičtvrtě bránit český tým ve třech. Poté, co Češi oslabení přestáli, hráli sami přesilovou hru a tu dorážkou využil Jaroslav Hlinka. Povedený úvod korunval znovu při přesilovce ve 12. minutě David Výborný a bylo to 2:0. Aktivně hrající soupeř se ale nevzdal a podařilo se mu snížit. Čechmánka překonal běloruský kapitán Antoněnko. Bezprostředně po buly ale vrátil českému týmu dvoubrankové vedení Plekanec a Hadamczikův tým už otěže utkání nepustil z rukou. Do první přestávky se ještě do střelecké listiny zapsal Olesz.

Ve druhé třetině padlo po jedné brance na každé straně. Na Sýkorovu trefu rychle odpověděl druhým gólem v utkání Antoněnko. Třetí dějství pak už jen podtrhlo jasné vítězství českéhon týmu. Skóre na konečných 8:2 navýšili Plekanec, Marek a Irgl. Rozpoložení běloruského týmu dokumentovalo to, že během utkání se celkem třikrát prostřídali gólmani Mezin a Šabanov.

I v dalších zápasech prvního dne uspěli favorité. Ve druhém utkání ve skupině B zdolaly Spojené státy Rakousko 6:2. Ve skupině D porazilo Finsko Ukrajinu 5:0 a Rusko Norsko 9:1.

skupina B:

Česká republika - Bělorusko 8:2 (4:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 8. J. Hlinka (P. Sýkora, Židlický), 12. Výborný (P. Sýkora), 17. Plekanec (Olesz), 19. Olesz (Plekanec), 28. P. Sýkora (J. Hlinka, Židlický), 43. Plekanec (Irgl, Barinka), 46. Marek (Čajánek), 46. Irgl - 17. Antoněnko (Zadělenov), 28. Antoněnko (Zadělenov). Rozhodčí: Reiber (Kan.) - Gemeinhardt (Něm.), Karlberg (Švéd.). Vyloučení: 6:9. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5400.

USA - Rakousko 6:2 (3:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Kessel (Hall), 11. Petersen (R. Suter), 18. Stempniak (Cole, P. Stastny), 21. Clark (P. Stastny, Ballard), 41. Cole (Pothier), 54. Bochenski (Stempiak, Hutchinson) - 15. Raimund Divis (Baumgartner, Schuller), 31. Setzinger (Rebek). Rozhodčí: Kurmann - Wehrli (oba Švýc.), Zatta (It.). Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. Diváci: 1900.

skupina D:

Ukrajina - Finsko 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Saravo (Peltonen, M. Koivu), 25. Bergenheim (Kallio, Kontiola), 28. Nummelin (Kontiola), 34. Pärssinen (Mäntylä, Saravo), 52. Kontiola (Bergenheim). Rozhodčí: Minář - Pouzar (oba ČR), Feola (USA). Vyloučení: 12:9, navíc T. Ruutu 10 min., Kallio (oba Finsko) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1.

Rusko - Dánsko 9:1 (3:1, 5:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Zaripov (Zinovjev, Morozov), 4. Nikulin (Morozov), 4. Malkin (Gončar), 23. Sčastlivyj (Aťušov), 26. Markov (Frolov, Kovalčuk), 28. Morozov (Zaripov, Zinovjev), 30. Kuljomin (Ovečkin, Něprjajev), 33. Ovečkin (Něprjajev, Kuljomin), 56. Frolov (Gončar) - 18. Regin (D. Nielsen, R. Andreasen). Rozhodčí: Schutz (Něm.) - Losier (Kan.), Mášik (Slovensko). Vyloučení: 0:5. Využití: 2:0. Diváci: 13.900.

Ondřej Prokop Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme