Češi nestačili na Rusko a skončili poslední

Čeští hokejisté odehráli poslední reprezentační zápas v letošním roce. Na turnaji o Pohár Prvního programu se ale ani tentokrát nedočkali vítězství, když v Moskvě podlehli domácímu Rusku 1:4. Ve třetím podniku série Euro Hockey Tour tak skončili poslední bez jediného bodu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohár Prvního programu - utkání Česko - Rusko

Pohár Prvního programu - utkání Česko - Rusko | Zdroj: ČTK

Sestava českého týmu se oproti sobotnímu duelu se Švédy výrazně proměnila. Mezi náhradníky zůstali útočníci Kubinčák, Kalla a obránce Gureň. Kouč Hadamczik pozměnil složení všech čtyř útočných formací a už ve čtvrté minutě musel náhle měnit i gólmana. Hnilička, který dostal oproti minulému utkání přednost před Svobodou, si při souboji před brankou pohmoždil pravý ramenní kloub a čeká ho několikadenní pauza.

Už po 12 vteřinách se po Nikulinově faulu naskytla českému týmu přesilová hra, ale Bednář před Jeremenkem přesně nezakončil. Rusové už v oslabení naznačili, že budou před zaplněnou halou na Chodynském poli hodně nebezpeční. Ščastlivyj projel až před Hniličku, bekhendem však zamířil vysoko. Po Hniličkově zranění uvítal Svobodu v brance střelou od modré čáry Kutějkin.

Potom šel pykat na trestnou lavici Marek a Rusové odstartovali velký nápor, který ale úřadující vicemistři světa přestáli. Češi měli jedinečnou šanci skórovat v 18. minutě, když hráli po špatném střídání v oslabení. Skořepa vypíchl puk Aťušovovi, ale sólový nájezd neproměnil.

Po 85 sekundách druhé části už jásali ruští fandové, protože Ščastlivyj překonal Svobodu přesnou střelou z mezikruží. Odpovědět mohl Skořepa, ale opět si vylámal zuby na brankáři Kazaně. Svoboda také držel mužstvo ve hře, když chytil sólo Charitonovovi a v době, kdy ležel u mantinelu otřesený Mikeska, na něj nevyzrál ani Koňkov. Při Čermákově vyloučení v 33. minutě už navýšil náskok domácích Morozov. Českému týmu nepomohla k odpovědi ani 19 sekund trvající výhoda dvou hráčů v poli.

V závěrečném dějství nejdříve neproměnil šanci Charitonov, ale Kuljomin střelou přes obránce z levé strany našel místo pod Svobodovými betony. Po faulech Kubinčáka a Marka hráli Rusové 49 vteřin v pěti proti třem, Morozov nejdříve trefil tyč a o několik desítek sekund později už po Kubinčákově návratu na led si připsal druhou trefu v utkání. V 52. minutě alespoň pokazil Jeremenkovi čisté konto v početní převaze před brankou důrazný Bednář.

Rusko - Česká republika 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 22. Ščastlivyj (Aťušov, Volkov), 33. Morozov (Zaripov), 46. Kuljomin (Něprjajev, Koňkov), 50. Morozov (Leščev, Proškin) - 52. Bednář. Rozhodčí: Levonen (Fin.) - Anisimov, Romaško (oba Rus.). Vyloučení: 10:12, navíc Platil (Česká republika) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 13.400

Rusko: Jeremenko - I. Nikulin, Proškin, Aťušov, Kolcov, Kutějkin, Kornějev, Jemelin, Kondratěv - Morozov, Leščev, Zaripov - Volkov, Ščastlivyj, Charitonov - Antipov, Čubarov, Simakov - Kuljomin, Něprjajev, Koňkov. Trenér: Vjačeslav Bykov

Česká republika: Hnilička (4. A. Svoboda) - Kutlák, Platil, Čáslava, Kroupa, Philipp - Bednář, J. Marek, Kohn - Hořava, J. Straka, Rolinek (41. Kubinčák) - Šimánek (41. Kalla), Mikeska, Víšek - Čermák, Polanský, Skořepa. Trenéři: Alois Hadamczik a Pavel Marek

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme