Češi opět skončili před branami finále

Čeští stolní tenisté neuspěli v semifinále mistrovství Evropy a po těsné prážce od Rakouska 2:3 a stejně jako v roce 2003 si odvezou u Aarhusu bronzové medaile. Oba body českého družstva zařídil Petr Korbel, Tomáš Pavelka a Richard Výborný ve svých zápasem neuspěli. Rakušané se o prvenství utkají s vítězem dnešního druhého zápasu mezi domácím Dánskem a Rumunskem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Korbel

Petr Korbel | Foto: www.pingpong.cz

Trenér Českého týmu Pavel Špaček oproti utkání se Švédskem změnil sestavu. Nechal sedět hrdinu čtvrtfinále Marka Kláska a vrátil do týmu Pavelku, jenomže tomu rozhodující klání o postup nevyšlo.

V první zápase neměl Pavelka proti třetímu hráči evropského žebříčku a předloňskému mistru světa Werneru Schlagerovi a nezískal ani jeden set. Korbel však čehům vrátil naději když v pětisetové bitvě udolal Číňana v rakouských službách Čchen Wej-singa.

Souboj týmových trojek začal Výborný nadějně, ale vedení 10:8 v první sadě prohospodařil a přenechla ho Robertu Gardosovi. Český hráč sebral maďarskému rodákovi, který žije od 14 let v Innsbrucku, jen druhý set. Jinak na soupeře účinnou zbraň nenašel. Naději na finále opět přiživil Korbel, který smetl Schlagera 3:0. V posledním setu mu povolil pouze dva míčky a zopakoval svůj výkon z únorového TOP 12 v Rennes, kde Schlagera porazil 4:0.

V rozhodující dvouhře se marně snažil čerstvý mistr republiky Pavelka proti Čchen Wej-singovi. Český reprezentant sice dokázal vyhrát první set 12:10, ale pak příliš kazil. Míček po jeho úderu často brnkl o síťku a skončil mimo soupeřovu polovinu stolu. Zbývající tři sety prohrál a sen o postupu do finále se českým stolním tenistům rozplynul.

Muži - semifinále:

Rakousko - ČR 3:2

Schlager - Pavelka 3:0 (8, 7, 9), Čchen Wej-sing - Korbel 2:3 (11, -9, 5, -4, -6), Gardos - Výborný 3:1 (10, -8, 9, 5), Schlager - Korbel 0:3 (-9, -7, -2), Čchen Wej-sing - Pavelka 3:1 (-10, 4, 6, 6).

Václav Pešička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme