Češi ostudně prohráli se Slováky

Čeští hokejisté začali závěrečnou přípravu na světový šampionát vysokou porážkou. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky prohráli v Nitře se Slovenskem jednoznačně 0:5. Domácí tak prodloužili sérii utkání bez porážky s bývalým federálním partnerem na pět, poprvé v historii navíc neinkasoval slovenský gólman ani jednou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vokoun likviduje šanci

Tomáš Vokoun likviduje šanci | Foto: EPA

Pro český tým začal zápas nepříjemnostmi ještě před úvodním buly. Do Nitry totiž dorazil autobus s hráči až čtyřicet minut před zápasem a do duelu tak náš tým nastoupil pouze po krátkém rozbruslení před slavnostním nástupem. I tak utkání začalo s desetiminutovým zpožděním. A soupeřova nedostatečného rozcvičení domácí využili. Počáteční převahu Slováci přetavili i ve vedoucí gól. Na přihrávku od mantinelu si najel Pucher a trefil se přesně k tyči. První solidní akci předvedli Češi až v sedmé minutě, ale Strakova střela nebyla přesná. Vzápětí dostali hosté možnost hrát přesilovou hru, ale spíše než vyrovnání hrozilo, že v ní domácí své vedení zvýší. Radivojevič z brejku trefil tyč.

Vokouna poté prověřil aktivní Podhradský, ale stejně jako Zálešák neuspěl. Přesto se Slovensko dočkalo dalšího gólu. Přesně s koncem Hlaváčova trestu se podruhé do listiny střelců zapsal znojemský Pucher. Od druhé třetiny se obraz hry diametrálně změnil. Češi dostali soupeře pod trvalý tlak a Staňa ve slovenské brance čelil jedné šanci za druhou. Nejprve ho vyzkoušel Havlát, který projel přes celé hřiště, ale nezakončil přesně. Poté mohli vedení domácích snížit Hlaváč či osamocený Straka, ani jeden z nich ale na gólmana švédského Södertälje nevyzrál. Blízko k brance měli Výborný i Sýkora, Staňa se však činil. Lašákova soupeře v boji o post slovenské jedničky na mistrovství světa prověřil i aktivní Havlát, Staňa byl ale opět připraven. Když už poté dopravil Hořava puk za jeho záda, gól neplatil pro Oleszovu přítomnost v brankovišti. Zničehonic tak udeřilo před českou brankou. V oslabení přehrál Štefanka obránce Tomáše Kaberleho, devět vteřin před koncem druhého dějství Slovensko vedlo už 3:0 a v klidu tak mohlo kontrolovat zbytek zápasu. Český tým se sice snažil utkání zdramatizovat, ale nepodařilo se mu to ani v přesilových hrách. Naopak se prosadil další slovenský hráč působící v české extralize Pálffy. Obrana soupeře mu totiž v početní výhodě dovolila luxus dorážky a opora pražské Slavie toho náležitě využila. Hra v nerovnoměrném počtu hráčů na ledě se stala Česku osudná ještě jednou, Oleszovo vyloučení potrestal Štrbák.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme