Češi prohráli na Hopmanově poháru i s Rusy

Čeští tenisté prohráli i své druhé utkání na Hopmanově poháru v Perthu a nemohou už postoupit ze skupiny A do finále. Stejně jako proti Spojeným státům, tak i proti Rusku Barbora Strýcová ani Jiří Novák neuspěli ve svých dvouhrách. V závěrečné smíšené čtyřhře však Češi zvítězili 2:1 na sety, výhru vydřeli v super tie-breaku poměrem 11:9.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novák

Jiří Novák | Foto: ATP tenis

Strýcová nejprve podlehla Anastasii Myskinové 3:6 a 6:7, když ve zkrácené hře neuhrála ani jediný míč. Novák pak nadějně rozehrál zápas se Safinem - vyhrál v tie-breaku úvodní set a i ten druhý dovedl až do zkrácené hry. V ní však prohrál po boji 6:8 a v závěrečném dějství už tahal za kratší konec.

Safin výborně pokrýval celý dvorec, Novák se na něj snažil vymyslet cokoliv, ale ruský tenista většinu míčků vrátil. Český tým se rozloučí s Hopman Cupem v pátek zápasem proti Francii.

Výsledek - skupina A:

Rusko - Česká republika 2:1 Myskinová - Strýcová 6:3, 7:6 (7:0), Safin - Novák 6:7 (4:7), 7:6 (8:6), 6:3, Safinová, Myskinová - Novák, Strýcová 6:3, 6:7 (1:7), 9:11.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme