Češi se velkých jmen nebojí, Kuerten i Selešová to už vědí

Radek Štěpánek podruhé v životě porazil Brazilce Kuertena a ve 3. kole podstoupí utkání s domácím miláčkem Lleytonem Hewittem. Po výhře nad bývalou světovou jedničkou 3:2 na sety ho tedy čeká současný hráč číslo 1. Výhru nad jménem, které v tenise hodně znamená, si připsala také Klára Koukalová. Dvacetiletá hráčka porazila Monicu Selešovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek

Radek Štěpánek | Foto: Radek Štěpánek

Klára Koukalová měla proti turnajové šestce svoji roli měla ulehčenou, protože Selešová si na začátku utkání poranila kotník. S lehkou indispozicí však Američanka jugoslávského původu získala první set a Koukalová vyhrála až po velkém boji.

Přehrát

00:00 / 00:00

Klára Koukalová k zápasu

Česká jednička Jiří Novák, podobně jako ostatní naši zástupci, svedl dlouhý a dramatický duel s Belgičanem Oliverem Rochusem. Konec byl šťastnější pro Nováka, když patý set získal 6:3. Nedařilo se Daniele Bedáňové. Do cesty se jí hned ve druhém kole postavila nasazená hráčka - Francouzka Dechyová - a Bedáňová na ní nenašla protizbraň.

Ve třetím kole dvouher bude mít tedy český tenis čtyřnásobné zastoupení - dva muže, dvě ženy. Soupeře už všichni znají. Nováka čeká Rus Južnyj, Štěpánek si zahraje se světovou jedničkou Hewittem, Koukalová se utká s Američankou Shaughnessyovou a Chládková o osmifinále bude soupeřit s domácí Dominikovicovou.

Výsledky, 2. kolo:

Dechyová (16-Fr.) - Bedáňová 6:3, 6:3.

Štěpánek - Kuerten (30-Braz.) 5:7, 6:3, 7:5, 4:6, 6:3.

Novák - O. Rochus (Belg.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:5), 4:6, 4:6, 6:3.

Koukalová - Selešová (6-USA) 6:7 (6:8), 7:5, 6:3.

Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme