Češi si finále ME 19 nezahrají

V dramatickém semifinálovém boji podlehli Německu 1:2 po prodloužení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Heidenreich a Dennis Diekmeier

Jakub Heidenreich a Dennis Diekmeier | Zdroj: ČTK

Čeští reprezentanti nezačali zápas dobře. Hráli velmi pasivně a soupeř je zatlačil do defenzívy. V 17.minutě navíc chyboval brankář Vaclík, který nedokázal zkrotit střelu Risseho a Němci se tak dostali velmi snadno do vedení.

To však jako by české mladíky polilo živou vodou a zbytek 1.poločasu byli lepším týmem. Na skóre se to projevilo už po sedmi minutách, když se, po čtvrté na turnaji, dokázal prosadit slávistický útočník Tomáš Necid. Naběhl si do šestnáctky a Marečkův centr z prava nasměroval hlavou za záda německého brankáře Zielera.

I ve druhém poločase byl český výběr aktivnější a vypracoval si i dvě velké šance. Necid však ani v jedné tentokrát neuspěl. Němci měli sice ke konci druhého poločasu územní převahu, ale žádnou vylouženou šanci si nevytvořili. Utkání tak dospělo až do prodloužení.

V něm byl lepším týmem lépe fyzicky disponovaný soupeř. Kromě přímého kopu ze 102.minuty je však česká defenzíva do vyložené šance nepustila. Ve 119. minutě se však dostal k míči Sukuta-Pasu a bez přípravy trefil šibenici Vaclíkovi branky.

Ve finále evropského šampionátu si tak zahrají Němci s Itálií, kteřá v prvním semifinále porazili Maďarsko 1:0.

Výsledek: Německo "19" - Česká republika "19" 2:1 (1:1, 0:0) po prodloužení Branky: 17. Risse, 119. Sukuta-Pasu - 24. Necid. Rozhodčí: Thual (Fr.) - Serkan Ok (Tur.), Myrmus (Pol.). ŽK: Gebhart, L. Bender, Kopplin - Vošahlík, Hable. Diváci: 5000 (vyprodáno).

Sestavy:

Německo: Zieler - Diekmeier, Jungwirth, Reinartz, Kopplin - Risse, L. Bender, S. Bender (97. Latza) - Gebhart (108. Vrancic), Nsereko - Naki (65. Sukuta-Pasu). Trenér: Hrubesch.

ČR: Vaclík - Řezník, Brunclík, Polák, Heidenreich - Hable (98. Reinberk) - Vošahlík, Mareček, Morávek (65. Zeman), Lecjaks (113. Wojnar) - Necid. Trenér: Dovalil.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme