Češi střelce nenašli, ze Severního Irska vezou remízu

Čeští fotbalisté vykročili na cestu za postupem na mistrovsví světa 2010, které se koná v Jihoafrické republice, bezbrankovou remízou v Belfastu. Soutěžní premiéra kouče Petra Rady se odehrála za silného větru a deště na podmáčeném terénu, který ztěžoval kombinaci. Češi si za těchto podmínek vytvořili své největší příležitosti v prvním poločase, kdy hráli po větru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radoslav Kováč a David Healy

Radoslav Kováč a David Healy | Zdroj: ČTK

Tu největší nevyužil těsně před přestávkou Milan Baroš, který hlavičkoval těsně vedle severoirské branky. Ve druhém poločase byli hosté směrem dopředu bezzubí a bez nápadu, zato gólman Petr Čech musel v 51. minutě tasit pohotové vyběhnutí a parádní zákrok proti Feeneymu, který se ocitl v největší šanci utkání. Ani ta ale na konečném výsledku 0:0 nic nezměnila.

Třetí kvalifikační skupinu vedou Poláci, kteří splnili povinnost výhrou 2:0 v San Marinu. Druzí jsou Slovinci, kteří rozjeli kvalifikaci asi nejlépe - po remíze v Polsku doma zdolali 2:1 Slováky. V dalším kvalifikačním termínu, tedy už v říjnu, jedou Češi do Polska.

V dalších kvalifikačních skupinách nebyla nouze o zajímavé a překvapivé výsledky. Němci třikrát prohrávali ve Finsku, ale Miroslav Klose dokázal pokaždé vyrovnat, a tak utkání skončilo 3:3, Angličané odvedli Chorvatům dvě porážky z minulé kvalifikace i s úroky a v Záhřebu zvítězili 4:1 i díky hattricku Thea Walcotta z Arsenalu. Dánové otočili vývoj zápasu v Portugalsku a zvítězili tam 3:2, Brücknerovo Rakousko ztratilo kouzlo v Litvě, kde prohrálo 0:2. Nejvyšší středeční výhru si připsala Bosna a Hercegovina, která deklasovala Estonsko 7:0 i s přispěním dvou branek exteplického útočníka Džeka. Překvapením dne je vítězství outsidera z Lucemburska 2:1 ve Švýcarsku.

Severní Irsko - Česká republika 0:0

Rozhodčí: Bebek - Petrovič, Šetka (všichni Chorv.). ŽK: Ujfaluši, Kováč (oba ČR). Diváci: 14.500.

Severní Irsko: Taylor - McCartney, Craigan, Hughes, Evans - Baird, Brunt, Gillespie (84. Shiels), Clingan (46. O'Connor) - Feeney (73. Paterson), Healy. Trenér: Worthington.

Česká republika: Čech - Grygera, Ujfaluši, Rozehnal, Jankulovski - Kováč - Sionko (67. Pospěch), Plašil, Polák, Šírl - Baroš (78. Slepička). Trenér: Rada.

Tabulka 3. skupiny:

1.Polsko 4 2.Slovinsko 4 3.Slovensko 3 4.Česko 1 5.Severní Irsko 1 6.San Marino 0

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme