Češi v boji o MS ztrácí, v Polsku prohráli

Polští fotbalisté byli nad síly těch českých v kvalifikačním utkání o postup na světový šampionát 2010. Výběr trenéra Petra Rady v Chorzowě prohrával už 0:2 a Martin Fenin stačil v závěru pouze snížit na konečných 1:2. Před středečním duelem se Slovinskem se Češi dostali do těžké pozice. Prožívají nejhorší vstup do kvalifikace v dějinách samostatného českého fotbalu, na vedoucí duo třetí skupiny Polsko, Slovinsko ztrácejí už 6 bodů, i když mají odehraná pouze dvě utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český reprezentant David Rozehnal a Robert Lewandowski z Polska

Český reprezentant David Rozehnal a Robert Lewandowski z Polska | Zdroj: ČTK

Češi začali a skončili zápas v Polsku aktivně, ale po většinu času kontrolovali hru Poláci, kteří byli nebezpečnějším celkem. Nevyužité šance Slepičky a Baroše, které volaly po gólu, potrestal přesnou střelou k tyči Čechovy branky ještě v prvním poločase Brožek. Po změně stran ho s pomocí Ujfalušiho teče napodobil po samostatném úniku obloučem přes českého brankáře Blaszczykowski. Střídající Fenin chvíli před koncem prvním kvalifikačním gólem českého týmu už jen zmírnil první českou kvalifikační porážku.

V dalších zápasech třetí kvalifikační skupiny porazilo Slovinsko Severní Iry díky dvěma brankám v poslední desetiminutovce 2:0 a Slováci zvítězili v San Marinu 3:1 i přesto, že dohrávali bez vyloučeného Romana Kratochvíla. Sedmibodoví Poláci a Slovinci se dělí se shodným skóre o vedení ve třetí skupině, za nimi jsou Slováci se šesti body a Čechům s jediným bodem patří čtvrtá pozice.

Polsko - Česká republika 2:1 (1:0)

Branky: 27. Brožek, 53. Blaszczykowski - 87. Fenin. Rozhodčí: Stark - Salver, Wezel (všichni Něm.). ŽK: Dudka - Kováč. Diváci: 44.000.

Polsko: Boruc - Wasilewski, Dudka, Žewlakow, Wawrzyniak (43. Krzynówek) - Murawski (90.+1 Jodlowiec), M. Lewandowski - Blaszczykowski, Guerreiro, Smolarek - Brožek (69. R. Lewandowski). Trenér: Beenhakker.

Česká republika: Čech - Grygera (58. Sionko), Ujfaluši, Rozehnal, Jankulovski - Pospěch, Kováč, Plašil, Šírl - Baroš (81. Fenin), Slepička (58. Svěrkoš). Trenér: Rada.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme