Češi v dresu Rangers udolali Nashville, Vokoun si zranil koleno.

Česká mafie v týmu New York Rangers opět řádila. Tentokrát si Češi s chutí zastříleli na ledě Nashvillu Predators. Rangers vyhráli 5:1. Střeleckou formu si nadále drží Petr Průcha, který se trefil hned dvakrát. Jaromír Jágr vstřelil jednu branku a dvě připravil. Bod za asistenci si připsali také Martin Straka a obránci Malík s Rozsívalem. Na jediný zásah domácích přihrál Marek Židlický. Na utkání určitě nebude v dobrém vzpomínat brankář Predátorů Tomáš Vokoun. Po první třetině, v níž dvakrát inkasoval, musel kvůli zranění kolena střídat.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rangers při rozbruslení

Rangers při rozbruslení | Foto: Miroslav Konvalina

Brankový účet otevřel ve 13. minutě po Strakově nahrávce Jágr. Po tomto utkání se díky třem bodům osamostatnil v čele kanadského bodování zámořské soutěže. Chvilku před první přestávkou se ještě trefil Průcha. Do druhé třetiny se do branky domácích nevrátil Tomáš Vokoun, jeho místo zaujal Chris Manson. Vokoun si zranění přivodil ve 13. minutěpři zákroku proti střele Dariuse Kasparaitise. Dnes ho čeká vyšetřeni magnetickou rezonancí. Rangers nového stražce branky Nashvillu ani trochu nešetřili. Na ledě ho ve 23. minutě přivítal Rucchin, o čtyři minuty později se prosadil opět Průcha a gólovou nadílku Rangers ve druhé třetině ukončil opět Rucchin. V posledním dějství už Jezdci v pohodě bránili své vítězství. Čisté konto švédskému gólmanovi Lundqvistovi pokazil po nahrávce Marka Židlického Perreault.

Až samostatné nájezdy rozhodly o vítězi duelu Columbus Blue Jackets - New York Islanders. Vítězné trestné střílení proměnil přesnou střelou pod horní tyčku český útočník David Výborný a Blue Jackets vyhráli 4:3. Columbus přitom už po devíti minutách vedl, když u obou zásahů domácích byl forvard Jan Hrdina. Ostrované pak snížili, jenže trefa Fjodorova pak vrátila Columbusu dvoubrankové vedení. Přestože hosté opět snížili, vše nasvědčovalu tomu, že Blue Jackets své hubené vedení uhájí. Pouhých 37 sekund před koncem ale Mark Parrish poslal zápas do prodloužení. Gól v něm nepadl, a tak hokejové drama rozhodl již zmiňovaným trestným střílením Výborný.

Václav Prospal naservíroval dva góly svým spoluhráčům z Tampy Bay při vítězství nad Bluesmany ze St. Louis 5:4 . Český útočník se podílel na obratu skóre utkání, ve kterém obhájce Stanleyova poháru necelých šest minut před koncem druhé třetiny prohrával o dvě branky. V divokém závěru se naopak Tampa díky Fedotěnkově gólu do prázdné dostala do dvoubrankového vedení, ale Keith Tkachuk ještě stačil snížit na 5:4. Více už hosté nestihli.

Výsledky čtvrtečních zápasů:

Buffalo - Anaheim 3:2 v prodl., Philadelphia - Edmonton 2:3, Columbus - New York Islanders 4:3 po sam. nájezdech, Pittsburgh - Minnesota 0:5, Tampa Bay - St. Louis 5:4, Nashville - New York Rangers 1:5, Los Angeles - Carolina 2:3, San Jose - Florida 6:2.

Jiří Kalemba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme