Češi v Euro Hockey Tour poslední, vyhráli opět Finové

Hokejisté České republiky prohráli v odvetném utkání o 3. místo série Euro Hockey Tour v normální hrací době s Ruskem 4:7, v šesté minutě nastaveného času rozhodl o úspěchu ruského týmu Sergej Zinovjev. Soutěž vyhráli Finové, ktěří zdolali v odvetném finálovém utkání Švédsko 4:0 a vynutili si prodloužení. V pátek ve Stockholmu se totiž z výhry radovali Švédové. V nastaveném čase zajistil Finsku pátou výhru v neoficiálním mistrovství Evropy za sebou útočník Floridy Oli Jokinen.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

čeští hokejisté na MS

čeští hokejisté na MS | Foto: Michal Doležal

Čtveřice hokejistů vypadla z širšího výběru českého národního před mistrovstvím světa v Praze po nedělním utkání proti Rusku. V noci po návratu z Ostravy z neúspěšného duelu o třetí místo v Euro Hockey Tour se v pražském hotelu Corinthia Towers dozvěděli o konci svých nadějí na účast na domácím šampionátu brankář Roman Málek z Plzně, pardubický bek Petr Čáslava a útočníci Aleš Hemský z Edmontonu se slávistou Jakubem Klepišem.

Výsledek:

Česká republika - Rusko 4:7 (2:2, 1:1, 1:4), prodloužení 0:1

Branky a nahrávky: 2. Průcha (Hamr), 15. Průcha (Dopita, J. Hlinka), 33. Hamr (Dopita), 53. Prospal (Výborný) - 10. Ovečkin, 15. Zinovjev (Zelepukin), 38. Ovečkin (Zelepukin), 43. Mozjakin, 48. Proškin (Bykov), 54. Kalinin (Zelepukin), 60. Antipov, 66. Zinovjev. Rozhodčí: Lärking (Švéd.) - Blümel, Pouzar (oba ČR). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 9315. První zápas: 5:1.

Sestava ČR: Čechmánek - J. Novák, Špaček, Modrý, F. Kaberle, Škoula, Hamr - Hemský, Vašíček, Balaštík - Výborný, Prospal, Dvořák - Průcha, Dopita, J. Hlinka - Klepiš, Beránek, Sup. Trenéři Slavomír Lener, Vladimír Růžička a Antonín Stavjaňa.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme