Češi v přípravném utkání porazili Bulharsko

Česká fotbalová reprezentace porazila v předposledním přípravném utkání před odletem na EURO tým Bulharska 3:1. Všechny branky padly na Letné až po přestávce - nejprve se trefil Baroš,na 2:0 zvýšil svým premiérovým gólem v reprezentaci Plašil, o tříbrankový rozdíl ve skóre se postaral Rosický, a v poslední minutě zaznamenal čestný úspěch soupeře Petkov.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vítězství českých fotbalistů

vítězství českých fotbalistů | Foto: Samuel Kubáni

Češi podle svého zvyku vsadili na agresivní fotbal, i když defenziva útočníků nebyla příliš vysunutá. Už v třetí minutě se po sražené střele dostal Poborský ke svému prvnímu rohu a právě standardní situace byly největší zbraní domácího mužstva před pauzou. Na rozdíl od soupeře se totiž Čechům na mokrém povrchu nedařilo dotáhnout do koncovky rychlé kombinace. Nebylo proto divu, že největší šance si vypracovali hosté, kteří se až příliš snadno dostávali za českou obranu. Ve čtrnácté minutě se řítil na brankáře Čecha z pravé strany Jankovič, ale gólman poprvé ukázal své schopnosti a střelu ze dvou metrů srazil.

Trenéru Brücknerovi se znovu vydařilo střídání, které jen potvrdilo jeho pravidlo, že zápas se láme až po přestávce. Na trávník totiž poslal Heinze s Barošem a zvlášť liverpoolský útočník prokazoval velkou chuť do hry. Už v 48. minutě se totiž tato dvojice blýskla první přízemní akcí, při níž ale ještě Baroš narazil na stopera Kirilova. Jenže o šest minut později přišla ještě rychlejší kombinace ze středu hřiště: založil ji Rosický, který našel na levé straně šestnáctky Heinze a jeho přihrávku před branku už neměl Baroš problém proměnit ve svůj čtrnáctý reprezentační zásah. 16 minut před koncem přišlo rozhodnutí. Střídající Plašil byl na trávníku jen čtyři minuty, když si po další Heinzově přihrávce pohrál s bulharskou obranou a ve svém druhém reprezentačním utkání mazácky vstřelil premiérový gól.

Po druhé brance už hosté pochopili, že na Letné znovu nevyhrají, a tak přišla smršť střídání, po níž Bulharům naložil ještě jeden gól na cestu Rosický. Proti jeho voleji z osmnácti metrů po přistrčení od Lokvence neměl gólman Ivankov šanci. Jenže právě Lokvenc si pak v závěru utkání pochroumal kotník - podle prvních zpráv jde o výron. Národní tým vyprovázel do kabin skandovaný potlesk potěšených diváků, který neukončila ani trefa střídajícího Milena Petkova z páté minuty nastaveného času.

Česká republika - Bulharsko 3:1 (0:0)

Branky: 54. Baroš, 74. Plašil, 84. Rosický - 90. M. Petkov. Rozhodčí: Stredák - Mušák, Csabay (všichni Slovensko). ŽK: Šmicer - Pažin, Christov. Diváci: 6627.

Sestava ČR:
Čech (46. Blažek) - Grygera, Rozehnal (46. Bolf), Ujfaluši, Jankulovski (72. Mareš) - Rosický, Galásek (70. Týce), Nedvěd (81. Lokvenc, 90. Vachoušek) - Poborský (46. Heinz), Šmicer (70. Plašil) - Koller (46. Baroš).
Trenér: Brückner.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme