Češi v tréninkovém tempu rozstříleli Kazachstán

Čeští hokejisté dokázali zvítězit i ve druhém utkání na světovém šampionátu. V pražské Sazka aréně si naši poradili s Kazachstánem 7:0, když dvakrát skóroval Petr Průcha, a dokonce třikrát Martin Ručinský. Ve zbylých zápasech třetího hracího dne šampionátu porazilo Finsko Ukrajinu 5:1, Německo remizovalo s Lotyšskem 1:1 a Slovensko se Spojenými státy 3:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS na ČRo1

MS na ČRo1 | Foto: Jan Rosenauer

Nováčka mezi elitou vyprovodili svěřenci Slavomíra Lenera z ledu Sazka Areny do kabiny hned po první pauze s pětibrankovým přídělem. Zápas ozdobil prvním hattrickem turnaje Martin Ručinský. Český tým vede základní skupinu A bez ztráty bodu a ve středu mu stačí v utkání s Německem k udržení prvenství v tabulce i remíza.

Tým geograficky spadající až do Asie měl hned po 28 vteřinách hry výhodu přesilové hry, když putoval na trestnou lavici Jágr. Kazaši však na českou obranu nic nevymysleli, zatímco Jágr si po návratu na led se soupeřovou defenzivou pohrál. Výsledkem jeho průniku z levé strany byla nadvakrát zakončená gólová koncovka. Kuzminovo vyloučení potrestal Průcha, který tečoval Jágrovo nahození, a v osmé minutě již vedl český tým o tři branky. Ideální Prospalovo vybídnutí zužitkoval před brankou Ručinský. Za dvanáct sekund srazil po Průchově úniku přihrávku pardubického mladíka do vlastní branky Šemelin. Pak neměl Kolesnik šanci po dvanácti vteřinách oslabení reagovat na Výborného teč Kaberleho střely.

Do druhé části však nastoupil kazašský náhradní gólman v dobré formě a pochytal řadu šancí domácího výběru. Českému brankáři Vokounovi zůstal čistý štít i po Rifelově možnosti a 78 vteřin trvající přesile Kazachů pěti proti třem. Jakmile se po sérii vyloučení vyprázdnila trestná lavice, dokazovali Češi, kdo je pánem na hřišti. Ručinský po dalším blafáku dovršil hattrick.

Česká republika - Kazachstán 7:0 (5:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Jágr, 6. Průcha (Jágr), 8. Ručinský (Prospal, Dvořák), 16. Průcha, 18. Výborný (F. Kaberle, Jágr), 47. Ručinský (Dvořák, Hejda), 57. Ručinský (Prospal, Dvořák).
Rozhodčí: Poljakov (Rus.) - Takula (Švéd.), Coenen (Niz.).
Vyloučení: 8:6, navíc Upper (Kazachstán) 10 min. Využití: 2:0.
Diváci: 15.056.

Další informace z mistrovství světa v ledním hokeji naleznete na webu www.ms04.cz, který pro vás připravil ČRo 1 - Radiožurnál se serverem Tiscali.cz.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme