Česká devatenáctka na úvod ME prohrála

Čeští fotbalisté do devatenácti let prohráli v úvodním vystoupení na mistrovství Evropy 2:4 s Belgií. O lepší výsledek se připravili vlastními hrubými chybami v obraně, soupeř byl navíc výrazně produktivnější.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hřiště

hřiště | Foto: Jiří Hošek

Češi vstoupili do zápasu aktivně, ale po prvním útoku soupeře už ve 12. minutě prohrávali. Brzy však dokázali po přesné trefě Fenina vyrovnat a byli chvílemi lepším týmem; pouze však do 32. minuty, kdy Belgičané vysunuli jednoho z útočníků a brankář Petr musel soupeře zastavit nečistým zákrokem. Z penalty Lamah přidal už svůj druhý gól.

Byla to sice poslední belgická rána před přestávkou mezi tyče, přesto ještě jeden gól soupeř vstřelil. V 36. minutě totiž Švec předvedl "ukázkový" vlastní gól, po kterém jeho tým upadl do útlumu, a když inkasoval po změně stran počtvrté, s myšlenkami na body se mohl rozloučit. Ani gól Střeštíka na 2:4 už na tom nemohl nic změnit. Češi si sice v posledních deseti minutách vytvořili obrovský tlak, ale Janda nastřelil pouze tyč a také další dvě šance vyšly nazmar.

Brankové hody se pořádaly i v dalších dnešních zápasech. Portugalci sice prohrávali po poločase o dvě branky se Skotskem, přesto nakonec uhráli remízu 2:2. Španělé sice dokázali splnit roli velkého favorita a porazili Turecko 5:3, ale o body se báli. Soupeř totiž stáhl tříbrankovou ztrátu a až pátý gól jeho ambice definitivně zhatil. Tři góly vítězů zaznamenal Manuel.

Branky: 14. Fenin, 84. Střeštík - 12. a 32. z pen. Lamah, 36. Švec vlastní, 57. Mivallas. Rozhodčí: Panic (Bosna). Sestava ČR: Petr - Kúdela (69. Pavlík), Mazuch, Šimůnek, Švec (63. Jeslínek) - Vacek (61. Blažek), Jungr, Janda - Mareš, Fenin, Střeštík.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme