Česká lvíčata ztratila dvoubrankový náskok a o baráž musí ještě bojovat

Málokdy vídaný průběh mělo dnešní kvalifikační střetnutí české a nizozemské fotbalové reprezentace do jedenadvaceti let. Český výběr dokázal během druhého poločasu ztratit dvougólové vedení a tím pádem i jistotu listopadové baráže o mistrovství Evropy. Tu by mu zajistil zisk byť jen jediného bodu. Po prohře 2:4 tak bude muset naše jedenadvacítka v úterý minimálně remizovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česko-Nizozemsko

Česko-Nizozemsko | Zdroj: ČTK

Přitom se zdálo, že Češi mají zápas pevně ve svých rukách. Češi se vysněnému postupu přiblížili už v sedmé minutě. Trojan upadl v pokutovém území po střetu s Tiendallim a Svěrkoš, který navlékl kapitánskou pásku místo zraněného Sivoka, z penalty poslal tým do vedení. České ofenzivní choutky se neutlumily ani po vstřelené brance. Latka nastřelil břevno a také Papadopulos byl blízko gólovému úspěchu. Ten se dostavil krátce před přestávkou. Centr po nacvičeném signálu z přímého kopu prodloužil Latka na Rilkeho, který překonal brankáře Watermanna.

Vývoj utkání zásadně ovlivnilo Papadopulosovo vyloučení, které přišlo v 50. minutě. Poté jakoby dezorientovaná lvíčata v oranžové džungli kupila chybu za chybou a gólové tresty na sebe nenechaly dlouho čekat. V rozmezí tří minut o své dvoubrankové vedení po trefách Castelena a Jennera přišli. Pohroma však nebyla zdaleka u konce.

"Oranjes" s uvadlým českým týmem neměli žádné slitování. V 74. minutě si na roh naskočil nehlídaný Luirink a přesnou hlavičkou rozradostnil i stočlennou skupinku nizozemských fanoušků. Popravu českého týmu v první minutě nastavení dokonal další hlavičkou Huntelaar, který dal nedávno dvě branky Ostravě v Poháru UEFA. Mladí svěřenci trenéra Ladislava Škorpila tak po hříchu utrpěli první porážku v kvalifikaci mistrovství Evropy.

Výsledek: Česká republika "21" - Nizozemsko "21" 2:4 (2:0) Branky: 8. Svěrkoš z pen., 45.+1 Rilke - 61. Castelen, Jenner, 74. Luirink, 90.+1 Huntelaar. Rozhodčí: Vazquez - Artero, Costoya (všichni Šp.). ŽK: Kaufman, Rilke, R. Hubník, Kadlec, Trojan - Zomer, Castelen, Luirink, Tiendalli. ČK: 50. Papadopulos (ČR). Diváci: 1864.

Jiří Kalemba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme