Česká lyžařská štafeta žen dojela šestá, zvítězily Rusky

Po individuálních závodech nastoupily běžkyně na lyžích na olympijské trati v Pragelatu do štafety na 4x5 kilometrů. Za Českou republiku se na start postavila štafeta ve složení Helena Erbenová, Kamila Rajdlová, Iva Janečková a Kateřina Neumannová. Vítězkami závodu se staly Rusky, které si spravily chuť po olympiádě v Salt Lake City. Tam nemohly štafetu postavit, protože Larisa Lazutinová byla z her vyloučená kvůli dopingu. Pro stříbro dojely obhájkyně titulu Němky, bronz získal domácí tým.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pragelato - běžecké tratě

Pragelato - běžecké tratě | Foto: Torino 2006

Česká štafeta se dočkala překvapivě dobrého umístění. Šestého místa dosáhla štafeta ve stejném složení na loňském mistrovství světa v Oberstdorfu. S výsledkem byla spokojená i Kateřina Neumannová: "Dneska to byl velice dobrý výkon, časově i vykonem. Šesté místo je pro nás jako pro tým velice slušné. Holky odjely v současné době svoje maximum."

Za Češky odstartovala závod Helena Erbenová a vyjela opravdu dobře. Potom však přišlo nepříjemné stoupání a Erbenová se propadla startovním polem. "V první polovině se mi jelo bezvadně, ale už od začátku dlouhého kopce ve druhé polovině trati jsem jen bojovala. Na předávce už jsem ani nemohla předat Kamile, tak už mi ujížděla."

Erbenová předávala Rajdlové s dvacetivteřinovou ztrátou a během druhého kola Rajdlová nabrala ještě větší zpoždění. Iva Janečková vybíhala na trať na 11. pozici s téměř minutou ztrátou, podařilo se jí však předběhnout dvě soupěřky.

Hlavní podíl na šestém místě má Kateřina Neumannová, která běžela poslední úsek. Zaběhla druhý nejlepší čas startovního pole a z devátého místa posunula českou štafetu na konečné šesté. Neumannové se jelo dobře: "Já jsem do toho závodu šla úplně uvolněná a v pohodě, je to něco jiného než ty individuální závody. Věděla jsem, že na medaili to na 99 procent nebude a pak už je to jen o tom si dobře zazávodit a neudělat tomu týmu ostudu."

Ženy - štafeta 4x5 km:
1. Rusko (Baranovová, Kurkinová, Čepalovová, Medveděvová) 54:47,7, 2. Německo (Böhlerová, Bauerová, Sachenbacherová- Stehleová, Künzelová) -10,0, 3. Itálie (Follisová, Paruzziová, Confortolaová, Valbusaová) -11,0, 4. Švédsko -12,6, 5. Norsko - 34,1, 6. ČR (Erbenová, Rajdlová, Janečková, Neumannová) -58,6, 7. Finsko -1:08,1, 8. Ukrajina -1:48,6, 9. Francie -1:53,7, 10. Kanada -2:02,1.

Tomáš Kohout, Tereza Jandová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme