Česká reprezentace prohrála v úvodním utkání na Švédských hrách

Čeští hokejisté prohráli v úvodním utkání na Švédských hrách ve Stockholmu s domácí reprezentací 2:3 po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Erat při střetu s Yaredem Hagosem

Martin Erat při střetu s Yaredem Hagosem | Zdroj: ČTK

Švédové vedli od šesté minuty, když nahození Magnuse Johanssona tečoval před brankou jeho jmenovec Andreas, nepokrytý Kadlecem. Další nebezpečnou střelu ještě vyslal Kahnberg.

Potvrzením vzrůstající aktivity týmu Ondřeje Weissmanna byla Havlátova akce a v 17. minutě už bylo vyrovnáno. Bulis našel Dvořáka, který sice minul, ale puk si za Lundqvistovou brankou zpracoval Prospal a skóroval.

V polovině utkání putovali po pěti vteřinách na trestnou lavici Čajánek a Kadlec a Seveřané výhodu využili. Kahnberg přiťukl před prázdnou branku Andreasu Johanssonovi, který si připsal druhou trefu v utkání. Švédové pak sice přečkali oslabení při Erikssonově trestu, ale Hlaváč v 36. minutě srovnal stav. V nastaveném čase dohrával skoro dvě a půl minuty švédský tým v početní převaze, ale Fischerovo vyloučení na dvě plus dvě minuty za vysokou hůl nepotrestal. Seveřané neproměnili ani únik dvou hráčů na osamoceného Hniličku.

I potřetí v tomto ročníku Euro Hockey Tour tak rozhodovaly ve vzájemném utkání nájezdy, při kterých byli úspěšnější Švédové. Jediným z osmi střelců, který se prosadil, byl Weinhandl. Další zápas čeká český tým v sobotu ve 12:00 proti Finsku.

Milan Kopp, Petr Bürger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme