Česká republika je potřetí mistrem světa v ledním hokeji!

Hokejisté České republiky získali potřetí v řadě zlaté medaile na hokejovém Mistrovství světa. Ve finále porazili Finsko 3:2 v prodloužení. Náš tým prohrával už 0:2, ale ve třetí třetině se o vyrovnání postarali Martin Procházka a Jiří Dopita. Rozhodující branku dal v 73. minutě zápasu David Moravec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tři čeští hokejisté se vešli do All Star týmu šampionátu, který volí akreditovaní novináři. Podle očekávání se mezi nejlepší výběr dostali brankář Milan Hnilička a útočníci Robert Reichel s Martinem Ručinským. Doplnili je ještě obránci Petteri Nummelin z Finska, Kim Johnsson ze Švédska a finský Sami Kapanen.

Výsledek:

Česká republika - Finsko 3:2 v prodl. (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 45. Martin Procházka (Patera, Moravec), 55. Dopita (Čajánek, Ujčík), 73. Moravec (Patera) - 18. Lind (Ylönen, S. Kapanen), 39. Ylönen (S. Salo, Pärssinen). Rozhodčí: Radbej - Norrman (oba Švéd.), Nansen (Kan.). Vyloučení: 8:5. Využití: 0:1. Diváci: 10.513.

Sestavy:

Česká republika: Hnilička - Kubina, Špaček, Pilař, R. Martínek, Kuba, Kaberle - Dvořák, Reichel, Ručinský - Výborný, Dopita, J. Hlinka - Moravec, Patera, Martin Procházka - Ujčík, Čajánek, Vlasák. Trenéři Josef Augusta a Vladimír Martinec.

Finsko: Nurminen - S. Salo, Väänänen, Nummelin, Berg, Timonen, Marko Kiprusoff, Niemi - S. Kapanen, Ylönen, Lind - Hentunen, N. Kapanen, Pärssinen - Kallio, Helminen, Ruutu - Virta, Sihvonen, Laaksonen. Trenér Hannu Aravirta.

Ihned po vítězném gólu propukly oslavy na mnoha místech republiky. Na pražském Staroměstském náměstí radost ze třetího titulu v řadě sdílely tisíce nadšených fanoušků.

Čeští zlatí hokejisté se leteckým speciálem na staré ruzyňské letiště vrátí v pondělí po poledni. Podle původního plánu měli hráči odcestovat z Hannoveru, už po šesté hodině ranní, ale nakonec byl odlet posunut na 10:45. Na Staroměstském náměstí v Praze se připravují oslavy.

Milan Kopp, Vladimír Vokál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme