Česká štafeta orientačních běžců získala bronz na MS

Orientační běžci vybojovali na mistrovství světa ve finském Tampere bronzové medaile v závodu štafet. České kvarteto nestačilo pouze na čtveřice domácích Finů a Norska.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Horáček, Michal Jedlička, Radek Novotný a Rudolf Ropek dokázali získat medaili pro Českou republiku po osmnácti letech. Naposledy se to podařilo štafetě mužů, tehdy ještě reprezentujících Československo, v roce 1983 v Maďarsku. Pro zlato si doběhli domácí Finové s více než dvouminutovým náskokem na druhý tým Norska. Štafeta českých běžkyň obsadila solidní sedmou příčku.

Výsledky:

Muži: 1. Finsko 2:48:53 (Lakanen, Huovila, Peltola, Salmi), 2. Norsko 2:50:59, 3. ČR (Horáček, Jedlička, Novotný, Ropek) 2:52:25. (Zúčastnilo se 27 štafet).

Ženy: 1. Finsko 2:37:01 (Kolkkalaová, Anttilaová, Mikkolaová, Asklöfová), 2. Švédsko 2:41:00, 3. Norsko 2:41:00, ...7. ČR (Macúchová, Térová, Stará, Juřeníková) 2:52:48. (Zúčastnilo se 18 štafet).

Karel Vojíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme