Obžalovaný předseda České unie sportu Jansta bude obhajovat svůj post. Protikandidáta nemá

Miroslav Jansta, který stál minulý týden před soudem jako obžalovaný v kauze ovlivňování sportovních dotací, bude ve středu obhajovat post předsedy České unie sportu. Největší střešní sportovní organizaci v Česku Jansta vede od roku 2012 a na volební valné hromadě v Nymburku nebude mít protikandidáta.

Tento článek je více než rok starý.

Nymburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Jansta

Miroslav Jansta | Foto: Jana Přinosilová | Zdroj: Český rozhlas

Jansta je přesvědčen o své nevině v kauze týkající se rozdělování dotací v roce 2017. „V minulém týdnu jsme soudu poskytli veškeré informace a jsme přesvědčeni, že jsme právo neporušili. Pouze jsme usilovali o to, aby kritéria pro rozdělení peněz byla transparentní, s použitím měřitelných parametrů a podpora odpovídala jejich naplnění. O to budeme usilovat vždy. Sportovní veřejnost si toto uvědomuje, proto mám i v současné době takovou podporu,“ uvedl kandidát na post předsedy České unie sportu.

Nechtěl jsem 65 milionů, ale abychom dostali prostě nejvíc, řekl Jansta ohledně rozdělování dotací u soudu

Číst článek

Jansta má více než čtyřicet nominací od svazů a zástupců tělovýchovných jednot a sportovních klubů. „Dvacet nominačních hlasů má od sportovních svazů, mezi nimiž jsou například fotbal, lední hokej, basketbal nebo tenis,“ zkonstatoval generální sekretář České unie sportu Jan Boháč.

Obměna výkonného výboru

Vedle předsedy se bude ve středu rozhodovat také o novém složení šestnáctičlenného výkonného výboru. „Očekáváme, že se čtvrtina výkonného výboru obmění. Určitě se do nejvyšších orgánů dostanou noví členové. Když bude nová čtvrtina výboru, přinese to práci České unie sportu oživení i kontinuitu,“ dodal Boháč. Z řad nového výkonného výboru pak vzejdou noví místopředsedové. Těmi současnými jsou Miroslav Pelta a Marek Hájek.

Valná hromada se bude zaobírat také hospodařením České unie sportu v loňském roce a rozpočtem na ten letošní, který ovlivnila omezení kvůli koronaviru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme