České basketbalistky budou hrát na ME o medaile

České basketbalistky pokračují na evropském šampionátu v Řecku ve vítězné sérii. Ve čtvrtfinále porazily Belgii 98:62 a v sobotu je od 18:30 čeká boj o postup do finále s Polskem, které si dnes poradilo se Slovenskem 78:61. Vítěz zítřejšího duelu si kromě postupu do finále zajistí také účast na olympijských hrách v Aténách v roce 2004. Postupem do semifinále navíc dosáhly naše hráčky nejlepšího výsledku v dějinách samostatného českého basketbalu. Nejlepším dosavadním výsledkem bylo páté místo z mistrovství Evropy v Polsku v roce 1999.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zase pod košem

zase pod košem | Foto: BK Žabiny

O vítězství rozhodly naše reprezentantky už v první polovině utkání, kdy si vypracovaly až devatenáctibodový náskok. Belgičanky vedly v zápase pouze jednou, v úvodu utkání se dostaly do vedení 5:4. Pak už ale české hráčky plnily roli favoritek. Skóre obou týmu narůstalo v bodových šňůrách. Češky odskočily v šesté minutě Belgičankám ze stavu 16:13 během dvou minut na 27:13, soupeřky ale v závěru čtvrtiny výsledek zkorigovaly. Podobnou šňůru předvedly české reprezentantky i ve druhé desetiminutovce, kdy povolily soupeřkám během pěti minut pouze dva body a vypracovaly si rozhodující náskok 45:26. Trenér Bobrovský poslal do hry postupně i uzdravenou Vítečkovou a Hartigovou a hlavní opory nechal odpočinout. Závěr prvního poločasu Belgičankám vyšel a upravily skóre na rozdíl devíti bodů 45:36.

Do druhého poločasu poslali trenéři opět nejsilnější sestavu pivotky Večeřovou s Blahůškovou, křídla Pavlíčkovou s Machovou a rozehrávačku Hamzovou. Tato pětice získala znovu devatenáctibodový náskok a bez problému dovedla utkání do vítězného konce.

Výsledek - čtvrtfinále:

Česká republika - Belgie 98:62 (27:20, 45:36, 76:51)

Body: Machová 25, Blahůšková 22, Klimešová 12, Hamzová 9, Večeřová 8, Vítečková 8, Hartigová 6, Veselá 4, Pavlíčková 2, Uhrová 2 - Wautersová 23, De Rooseová 11, Deyaertová 8, De Mondtová 7, Wambeová 6, Van Maderenová 3, De Roecková 2, Boonenová 2
Rozhodčí: Gologanov (Bul.), Sutulovič (SČH)
Fauly: 16:16
Trestné hody: 15/14 - 18/14
Trojky: 8:6
Diváci: 500

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme