České basketbalistky zahájily kvalifikaci o evropský šampionát vítězně. Favoritky z Itálie porazily 62:52

České basketbalistky vstoupily do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2021 vítězstvím 62:52 na palubovce favorita skupiny Itálie. Další zápas čeká výběr trenéra Štefana Svitka v neděli, kdy v pražské hale Královka nastoupí proti Rumunsku.

Cagliari Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká reprezentantka Kia Vaughnová střílí na koš v utkání mistrovství Evropy proti Ukrajině.

Česká reprezentantka Kia Vaughnová při střelbě na koš | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Reprezentantky v létě na mistrovství Evropy obsadily předposlední místo, ale tehdy se musely obejít mimo jiné bez Julie Reisingerové a Kii Vaughnové. A obě pivotky, které šampionát zmeškaly kvůli zranění, patřily ve čtvrtek k hlavním oporám.

Reisingerová byla s 15 body nejlepší střelkyní týmu, hned za ní skončila s 11 body Vaughnová.

Jsem rád, že je znovu v našem týmu, říká o Vaughnové trenér ženské basketbalové reprezentace

Číst článek

Češky sice v Cagliari vyhrály první poločas 33:29, ale po čtyřminutové sérii bez koše a sérii 0:10 ve třetí čtvrtině se dostala Itálie do vedení 39:33.

Trenér Svitek si však vzal oddechový čas, který nastartoval hostující celek k obratu. Po třetí čtvrtině už zase české hráčky vedly 44:41 a náskok do konce zápasu ještě vylepšily.

Český tým tak úspěšně vykročil za čtrnáctou účastí na mistrovství Evropy za sebou. Na šampionát, který v roce 2021 budou hostit finalisté minulého Eurobasketu Španělsko s Francií, postoupí vítězové devíti kvalifikačních skupin a pět nejlepších celků z druhých míst.

Kvalifikace o mistrovství Evropy 2021 - skupina D:
Itálie - ČR 52:62 (19:16, 29:33, 41:44)
Nejvíce bodů: Zandalasiniová 16, Dottová 13, Bestagnová 10 - Reisingerová 15, Vaughnová 11, Elhotová 9. Fauly: 14:16. Trestné hody: 13/6 - 8/7. Trojky: 4:3. Doskoky: 35:47.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme