České fotbalisty vítaly v Německu stovky lidí

Čeští fotbalisté přiletěli krátce před polednem do Německa, kde začíná v pátek světový šampionát. Na letišti Siegerland je nadšeně pčivítaly asi tři stovky místních fotbalových fanoušků a také místní politici. O hodinu později dorazili Češi do hotelu Lindner u Westerburgu. Odpoledne pak absolvovali první trénink.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přivítání českých fotbalistů

Přivítání českých fotbalistů | Foto: Ondřej Prokop | Zdroj: Český rozhlas

Jindy poklidné letiště zažilo výjimečný den. Na letiště dorazili školáci s učitelkami i příznivci českých hvězd ve službách německých klubů. Převažovaly dresy s jmenovkami Rosický a Koller, v rukách malých příznivců byly české vlaječky.

Pořadatelé se na přílet pečlivě nachystali. V půl dvanácté letadlo s českými fotbalisty dosedlo na zem, očekávaní hosté dorazili. Tým dostal od místního kuchaře obří dort ve tvaru fotbalového hřiště, trenér Karel Brückner navíc obdržel osobní dar. Pak všichni za potlesku fanoušků nastoupili do autobusu s českým nápisem Budem se rvát jako lvi, pro vítězství a fanoušky a vyrazili do dvacet kilometrů vzdáleného hotelu Lindner.

Také u pětihvězdičkového komplexu u jezera Wiesensee vzbudil příjezd českých fotbalistů mimořádnou pozornost. Už před hotelem stála velká cedule s nápisem SRDEČNĚ VÍTÁME. Nad ním pak hostitelé vyvěsili českou vlajku. Před hotelem stál na čestném místě golfový vozík s číslem 9 a nálepkou Herr Brückner určený po dobu pobytu výhradně pro potřeby českého kouče.

Těsně po půl jedné fotbalisté dorazili do hotelu. U Lindneru se objevil policejní motocykl, za ním automobil a pak už autobus s reprezentačním výběrem. Fanoušci obklopili východ z autobusu a bouřlivým potleskem výpravu přivítali.

Fotbalisté jinak kvapně mířili do klidu luxusního hotelu. Tomáš Rosický rázně odmítl žádost o rozhovor pro německou televizi, na chvíli se před kamerou zastavil útočník Vratislav Lokvenc, kterého němečtí reportéři znají z jeho působení v bundesligových týmech v Kaiserslauternu a Bochumi. Na chvíli se reprezentanti zdrželi v recepci a pak už mířili do pokojů. V půl páté je čekal první trénink na německé půdě ve Westerburgu.

Ten neabsolvoval útočník Milan Baroš, kterého stále natažená šlacha v chodidle. Podle lékařů by ale Baroš měl v úvodním zápase proti Spojeným státům 12. června nastoupit. Jeho spoluhráči Tomášové Galásek a Rosický naopak opět trénovali naplno.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme